La Generalitat Valenciana subvenciona la catalogació de l’obra de l’artista Miquel Navarro de les últimes dues dècades

L'artista Miquel Navarro a l'IVAM.

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha atorgat una subvenció de 60.000 euros a la fundació de l’artista Miquel Navarro (Mislata, 1945) per a l’edició del catàleg raonat de l’obra de l’escultor valencià de les últimes dues dècades. El primer volum del catàleg, que inclou escultures, dibuixos, pintures i fotografies, abasta la producció de l’artista entre el 1964 i el 2000.

“Han passat 22 anys des de llavors i la producció artística de l’escultor s’ha engrandit de manera notable, per la qual cosa urgeix portar avant la catalogació de les obres fetes des de l’any 2000 fins a l’actualitat, tant escultures i pintures com dibuixos, fotografies i material audiovisual”, diu la resolució de Presidència publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana que concedeix la subvenció directa a la fundació de l’artista, de caràcter cultural i sense ànim de lucre.

L’ajuda s’emmarca en el Pla Estratègic de Subvencions de la Presidència de la Generalitat i els seus organismes públics per al període 2021-2023. El treball, que abasta la producció de l’artista des de l’any 2000, “exigeix una investigació profunda, escomesa des de la metodologia i la disciplina de la història de l’art” i persegueix la “creació d’un mapa biogràfic complet per a cadascuna de les obres”.

A més, la subvenció inclou la posada en marxa d’un cicle de visites guiades per al públic infantil sobre la vida i obra de l’artista valencià. “El coneixement directe de les obres d’art estimula el desenvolupament cognitiu del pensament infantil i la seua formació en hàbits socials. A través de l’art, els xiquets i xiquetes aprenen a valorar els béns culturals i a entendre les manifestacions artístiques com a mitjà de comunicació. També a conéixer i a respectar el patrimoni cultural”, assenyala la resolució.

Presidència justifica les raons d’interés públic de la subvenció pel “caràcter singular i únic” del projecte presentat per la Fundació Miquel Navarro i l’interés de la Generalitat Valenciana a col·laborar en la “difusió d’aquest artista”.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats