Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat Valenciana subvenciona la catalogació de l’obra de l’artista Miquel Navarro de les últimes dues dècades

L'artista Miquel Navarro a l'IVAM.

Lucas Marco

0

El president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha atorgat una subvenció de 60.000 euros a la fundació de l’artista Miquel Navarro (Mislata, 1945) per a l’edició del catàleg raonat de l’obra de l’escultor valencià de les últimes dues dècades. El primer volum del catàleg, que inclou escultures, dibuixos, pintures i fotografies, abasta la producció de l’artista entre el 1964 i el 2000.

“Han passat 22 anys des de llavors i la producció artística de l’escultor s’ha engrandit de manera notable, per la qual cosa urgeix portar avant la catalogació de les obres fetes des de l’any 2000 fins a l’actualitat, tant escultures i pintures com dibuixos, fotografies i material audiovisual”, diu la resolució de Presidència publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana que concedeix la subvenció directa a la fundació de l’artista, de caràcter cultural i sense ànim de lucre.

L’ajuda s’emmarca en el Pla Estratègic de Subvencions de la Presidència de la Generalitat i els seus organismes públics per al període 2021-2023. El treball, que abasta la producció de l’artista des de l’any 2000, “exigeix una investigació profunda, escomesa des de la metodologia i la disciplina de la història de l’art” i persegueix la “creació d’un mapa biogràfic complet per a cadascuna de les obres”.

A més, la subvenció inclou la posada en marxa d’un cicle de visites guiades per al públic infantil sobre la vida i obra de l’artista valencià. “El coneixement directe de les obres d’art estimula el desenvolupament cognitiu del pensament infantil i la seua formació en hàbits socials. A través de l’art, els xiquets i xiquetes aprenen a valorar els béns culturals i a entendre les manifestacions artístiques com a mitjà de comunicació. També a conéixer i a respectar el patrimoni cultural”, assenyala la resolució.

Presidència justifica les raons d’interés públic de la subvenció pel “caràcter singular i únic” del projecte presentat per la Fundació Miquel Navarro i l’interés de la Generalitat Valenciana a col·laborar en la “difusió d’aquest artista”.

Etiquetas
stats