Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Peinado multiplica los frentes del ‘caso Begoña’ sin lograr avances significativos
El miedo “sobrenatural” a que el cáncer vuelva: “Sientes que no consigues atraparlo”
OPINIÓN | 'En el límite', por Antón Losada

Guerra en la Policia Local de Nàquera: “conflicte continu” entre els agents i els seus superiors

Agents de la Policia Local de Nàquera durant unes pràctiques de tir.

Lucas Marco

0

En el cos de la Policia Local de Nàquera (el Camp de Túria) ha arribat a haver-hi fins a una desena d’agents de baixa. Una demanda d’un dels uniformats contra el consistori de la localitat ha revelat la situació tibant entre els agents, que des de fa quasi una dècada mantenen un conflicte obert amb els diferents caps, una situació que està judicialitzada. 

Un dels agents, funcionari de carrera des del 2012, va agafar una baixa per incapacitat laboral pel seu estat d’ansietat per al qual va necessitar tractament farmacològic. El diagnòstic atribuïa la situació a les “disputes entre caps i treballadors” i a “condicions difícils” en l’acompliment de les funcions policials. 

Així doncs, el policia va relatar que tenia “problemes amb el seu superior, amb multitud de situacions conflictives, en què es produeixen insults i menyspreus”, un conflicte del qual, segons assegurava, era sabedor l’alcalde Damián Ibáñez, de la formació independent Unió Popular de Nàquera. 

El pacient assegurava que una desena de companys estaven en la mateixa situació i que, en paral·lel a un procés judicialitzat, 14 agents havien signat una denúncia contra el seu superior i l’alcalde. L’home va estar un any en situació d’incapacitat temporal (la duració màxima), fins que l’Institut Nacional de la Seguretat Social va emetre l’alta mèdica. 

De la seua banda, els representants sindicals en la Junta de Personal de l’Ajuntament de Nàquera han reclamat per posar en marxa actuacions en riscos laborals i van portar l’assumpte davant la Inspecció de Treball (de fet, el consistori va acabar contractant els serveis d’una empresa especialitzada en la prevenció i la vigilància de la salut). 

L’agent incapacitat va batallar la seua situació en els jutjats i va sol·licitar una indemnització per danys morals de 40.000 euros pel fet de considerar que s’havia produït un incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals. La titular del Jutjat Social número 16 de València va desestimar les seues pretensions. 

L’actual alcalde va mantindre en accedir al lloc el 2011 un oficial en cap que és germà del primer edil anterior, el popular Ricardo Arnal. El 2016, el cap de la Policia Local va assegurar davant la magistrada que les protestes dels agents tenien com a objectiu “perjudicar l’alcalde”. “Volen viure com ho feien en l’època de l’alcalde anterior, sense adonar-se que les coses havien canviat”, va declarar. 

La secció primera de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ-CV) ha desestimat definitivament la pretensió de l’agent pel fet de considerar que es tracta d’una “situació de conflictes interpersonals entre uns quants policies i l’alcalde i els caps de la Policia Local”. Així doncs, el “conflicte continu amb l’ajuntament” resulta “totalment alié a la llei de prevenció” sense que tinga a veure amb la baixa mèdica per estat d’ansietat de l’agent, apunta la sentència.

Etiquetas
stats