El jutge d'Hong Kong localitza 13 comptes de Bank of China a les quals l'estafador va transferir els quatre milions de l'EMT
Els quatre milions d'euros estafats a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València van arribar, trossejats en vuit transferències, a dos comptes de Bank of China a Hong Kong. El jutge hongkongués que investiga el cas ha localitzat altres 13 comptes als quals els estafadors van moure els fons en una segona tanda de transferències.
Interpol, després de l'avís de la Policia espanyola, va aconseguir bloquejar els 150.000 euros que quedaven en els comptes inicials. La resta havien siguts transferits a 13 comptes a nom d'empreses de Hong Kong, la majoria creats enguany. Les societats, segons ha comprovat aquest diari en el Registre Mercantil, estan a nom de ciutadans xinesos. En alguns casos aquestes empreses han sigut tancades recentment.
El jutge del Tribunal Superior de Hong Kong que investiga l'estafa ha requerit a Bank of China la documentació sobre l'obertura dels dos comptes inicials i els moviments dels fons entre el 3 de setembre, data en què s'inicia el frau, i el 18 d'octubre. Amb aqueixa documentació, el magistrat ha pogut traçar la destinació posterior dels fons.
Després de les empreses que apareixen com a titulars dels 13 comptes apareixen ciutadans xinesos. Els titulars són, probablement, mules (en l'argot policial són les persones utilitzades pels autèntics estafadors per a rebre i transferir els fons robats, una mena de testaferros fugaços). Les mules posen a la disposició dels malfactors els seus comptes i, en general, reben algun tipus de comissió.
El jutge espanyol que investiga l'estafa, el titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, ja va requerir a l'EMT en una provisió la documentació sobre la denúncia que l'empresa pública va efectuar davant les autoritats judicials de Hong Kong, tal com va informar aquest diari.
0