Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els sindicats aplaudeixen la més que probable reedició del Botànic

Ismael Sáez (UGT-PV) i Arturo León (CCOO-PV) en la capçalera de la manifestació del Primer de Maig passat a València

Miguel Giménez

València —

0

Diumenge passat, els valencians van donar un altre vot de confiança als partits del Botànic. Entre les tres forces signants de l’acord que la legislatura passada va posar fi a l’hegemonia del Partit Popular i, per tant, va possibilitar el canvi de Govern en la Generalitat, sumen 52 dels 99 diputats de les Corts –27 PSPV, 17 Compromís i 8 d’Unides Podem–. Les tres formacions han mostrat públicament la voluntat de reeditar el pacte de govern, amb una modificació: aquesta vegada la coalició que formen els partits de Pablo Iglesias i Alberto Garzón (Unides Podem-EUPV) i que lidera Rubén Martínez Dalmau vol entrar en l’executiu autonòmic, circumstància que sembla que es produirà.

Els sindicats valencians (UGT-PV, CCOO i Intersindical) han celebrat els resultats en les urnes, han reconegut que van ser un “alleujament” davant la possibilitat que les tres dretes (PP, Ciutadans i Vox) sumaren. “Ens va arribar a preocupar que poguera guanyar una opció que acabara beneficiant la classe més afavorida de la societat, amb una extrema dreta que vol retallar llibertats i que aposta per la recentralització”, ha dit el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez.

En aquesta mateixa línia s’expressaven el portaveu d’Intersindical Valenciana, Vicent Maurí, i CCOO-PV, Arturo León, que creu que hi ha “motius per a l’esperança”, perquè la ciutadania “ha rebutjat el populisme demagògic, reaccionari i de crispació” i ha apostat per governs “de progrés” tant a València com a Madrid. A parer de Mauri, la mobilització ha sigut “clau” per a “frenar les polítiques involucionistes”.

Sáez afirma que en els últims quatre anys la Comunitat Valenciana ha avançat econòmicament, “ajudada per la conjuntura general”, i socialment, a més d’acabar amb la imatge lligada a la corrupció. “Ara cal aprofundir en aquesta senda”, insisteix el líder d’UGT-PV, que considera clau la reforma del model de finançament i l’aprovació d’uns pressupostos generals de l’Estat que, considera, eren molt positius per al territori valencià.

Precisament, la importància de la reforma del sistema de finançament és un element en què coincideixen els tres sindicats, ja que és essencial per a “generar riquesa” i poder “aprofundir l’autogovern”. “Sense els recursos necessaris no podem afrontar els grans reptes que té el nostre territori”, ha sentenciat León. Maurí, de la seua banda, exigeix del nou Govern valencià que faça un pas més en les seues reivindicacions i que passe “dels gestos a l’acció”.

Al futur Consell, els sindicats li exigeixen que aposte per l’ocupació pública de qualitat –a l’executiu central li reclamen la derogació de la reforma laboral aprovada pel PP–, mentre que des d’Intersindical reclamen al Govern autonòmic que continue amb la senda de la recuperació de les concessions sanitàries privatitzades, seguint amb l’exemple de la recuperació per a la gestió pública de l’Hospital d’Alzira.

Etiquetas
stats