Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem prepara l'auditoria ciutadana per a després de l'estiu

Antonio Estañ s'estrena com a portaveu de Podem amb el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra

Laura Martínez

València —

El model d'examen al Consell estarà redactat després de les vacances. El secretari general de Podem, Antonio Estañ, s'ha estrenat aquest dijous com a interlocutor amb Ximo Puig i Mónica Oltra, president i vicepresidenta de la Generalitat.

Dos mesos després de la seua elecció com a màxim representant de la formació en el territori valencià, Estañ ha traslladat a l'Executiu que sustenta les noves línies polítiques de Podem, entre les quals destaca l'auditoria ciutadana. Augmentar l'exigència als socis de govern, executors de les polítiques, va ser una constant del secretari general i del sector que va encapçalar, que li ha portat a rellevar a Antonio Montiel com a cap del partit.

Segons ha explicat el portaveu després de la trobada a tres bandes que ha durat més d'una hora, durant les vacances es redactarà el model de l'avaluació de les polítiques del Govern autonòmic. “El pacte és un acord a quatre bandes, també amb la ciutadania, i corresponia establir mecanismes de rendició de comptes”, ha recordat Estañ, qui ha assenyalat que es desenvoluparà al llarg de l'any, ja superada la meitat de la legislatura. La moció de confiança al president no s'ha posat sobre la taula, però segons el representant de Podem tot forma part del mateix paquet de rendició de comptes davant la ciutadania.

Respecte al seminari d'Ademús, la principal crítica del soci de Govern és la lentitud. “Les propostes vitals per a canviar el model productiu no s'estan duent a terme amb la velocitat que ens agradaria”, ha lamentat.

Per la seua banda, la portaveu del Consell, Mónica Oltra, considera que l'Executiu ja exerceix mecanismes de participació ciutadana, especialment els previs a l'elaboració de projectes legislatius. Oltra ha deixat veure que açò podria ser un pas previ a l'auditoria i les valoracions en si, la part posterior per a conèixer el compliment de les mesures. A més, ha insistit que ja existeix la comissió de seguiment del Botànic, que cada semestre convoca un dels signants. Ací és on es troba la discrepància amb Podem, que considera que l'avaluació han de fer-la els ciutadans, no el Govern.

No obstant açò, la prioritat ara són els pressupostos, que el Consell ja ha començat a elaborar. Podem estarà pendent que es “materialitzen les polítiques socials” en els comptes de la Generalitat per al pròxim any, amb especial atenció a l'eliminació de barracons, canvi del model productiu i lluita contra la precarietat laboral. Qüestions que, si no es pressuposten ja, “difícilment” seran engegades.

Etiquetas
stats