Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les universitats valencianes posen a disposició les seues impressores 3D per a fabricar material hospitalari contra el coronavirus

Entre el material fabricado hay protectores individuales de los sanitarios

Toni Cuquerella

0

Unes quantes universitats valencianes han anunciat que posen a disposició els seus recursos en la lluita sanitària contra el coronavirus. Especialment ofereixen les seues impressores 3D dins de la iniciativa 'Coronavirus Makers'.

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha informat que ha començat a imprimir en 3D equipament de protecció individual per al personal sanitari. Des de les seues cases, equips de diferents centres i instituts d'investigació de l'UPV treballen en la impressió 3D de suports de màscares de protecció. Una vegada impresos, són els mateixos equips els que assemblen la peça 3D amb la resta de components (làmina d'acetat i elàstic).

El prototip, que es va actualitzant i perfeccionant gràcies a indicacions de membres de Coronavirus Makers, està imprimint en aquests moments una tercera versió de la qual es produeixen 9 màscares al dia.

L'UPV també posa en funcionament amb la mateixa rutina les 7 impressores del campus d'Alcoi i, a més, al centenar de membres de la localitat

D'altra banda també s'està treballant en el disseny de respiradors o la fabricació de viseres de protecció. Així hi ha un grup de més de 60 persones disposades a imprimir viseres i altres elements necessaris per a la protecció sanitària.

En Castelló la Universitat Jaume I (UJI) s'està col·laborant amb l'empresa local Graphenglass en la identificació d'elements crítics en el desenvolupament de respiradors, així com en l'agilitació de les gestions perquè les empreses de l'entorn fabriquen i distribuïsquen ràpidament amb les garanties tècniques suficients. Graphenglass està fabricant un dispositiu que permet duplicar la capacitat dels respiradors de l'UCI, un nou disseny que pot contribuir a millorar la possible situació d'escassetat d'aparells de ventilació pulmonar hospitalaris per la propagació del coronavirus. El disseny del dispositiu, que està en fase de validació i adaptació per part de les autoritats sanitàries, estarà accessible en la xarxa perquè les empreses que tinguen la capacitat i vulguen el reproduïsquen i se sumen a la causa.

La Universitat d'Alacant també ha anunciat la seua posada a la disposició dels seus equips d'impressió 3D dins de l'oferiment d'altres recursos com equips PCR, respirador portàtil, instrumentació científica i fins i tot un espai de 65.000 metres quadrats per a instal·lar un possible hospital de campanya.

Etiquetas
stats