Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València duplica en un any les sancions a terrasses, però retarda l’anunciada campanya de control

Una de les terrasses de la plaça de la Reina.

Carlos Navarro Castelló

El control sobre les 3.476 terrasses que té València és un dels principals cavalls de batalla de l’Ajuntament, per la gran quantitat de queixes que generen entre els veïns, principalment per l’excés d’ocupació de l’espai públic que fan alguns hostalers, fet que dificulta la mobilitat dels vianants.

Davant d’aquesta situació, els regidors d’Espai Públic, Carlos Galiana, i de Protecció Ciutadana, Annaïs Menguzzato, van anunciar al final de l’any passat que al llarg d’aquest exercici es faria una campanya de control conjunta i permanent des del començament de l’any, amb l’objectiu de retirar el permís a les que després de ser sancionades una vegada, reincidiren amb una altra infracció, tal com estableix l’ordenança.

No obstant això, han passat ja quatre mesos i mig d’enguany i de moment no se sap res sobre la campanya esmentada, cosa que tampoc no vol dir que no hi haja cap tipus de control ni que els agents de la Policia Local estiguen de braços plegats.

De fet, fonts d’aquest cos han informat eldiariocv.es que durant l’any passat es van posar 969 multes a locals hostalers, la majoria per excés de taules i cadires, incompliment d’horaris o no tenir permís.

Aquesta xifra suposa quasi el doble de les 510 denúncies que es van posar el 2015. Les multes poden arribar a 1.500 euros i la pèrdua de llicència mencionada en cas de reincidència.

Paral·lelament, els tècnics municipals avancen, tot i que molt lentament, en el procés de delimitació de les terrasses mitjançant marques de pintura verda en terra, tal com estipula l’ordenança, amb l’objectiu de facilitar la tasca de control de la policia.

Si bé és cert que des de l’agost del 2014 al maig del 2015 es van pintar 337 terrasses i des de llavors fins al gener del 2017 se n’han pintat 971, la veritat és que la complexitat del procés administratiu necessari per a procedir a aquesta delimitació, unit a la carència de mitjans humans de l’Ajuntament, fa que el pla s’alentisca més del compte.

Mentrestant, tant des de l’associació Russafa Descansa com des d’Amics del Carme han amenaçat l’Ajuntament d’anar als tribunals si no pren mesures efectives contra el soroll i contra la massificació de terrasses que hi ha als seus barris.

En el cas del Carme, van denunciar fa pocs dies que l’Ajuntament no complia ni la limitació al trànsit nocturn, ni la reducció de l’ocupació de la via pública, ni la moratòria sobre l’obertura de nous locals, mesures previstes totes en la Zona Acústicament Saturada (ZAS) que el jutjat va obligar l’Ajuntament a decretar en l’etapa del PP.

Etiquetas
stats