Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat substitueix l’amic de Camps del Consell Jurídic Consultiu

Vicente Garrido, presidente del CJC junto a Gabriela Bravo, consellera de Justicia

Laura Martínez

El director de la tesi de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, deixa de presidir l’òrgan jurídic assessor del Consell. Vicente Garrido ha estat cessat com a membre i president del Consell Jurídic Consultiu (CJC), després de gairebé dos mesos d’haver exercit aquest càrrec en funcions i perquè ha expirat el seu mandat de 6 anys, com dicta la normativa.

Amb ell, han estat cessats els membres proposats pel Consell, Federico Fernández i María Luisa Mediavilla, també en funcions durant el mateix període de temps. Segons la llei, els components d’aquest òrgan es designen entre l’executiu i les Corts; tres membres cada un, els últims són elegits per majoria qualificada de tres cinquenes parts.

En el mateix ple el Consell ha elegit els membres corresponents: Asunción Ventura (professora de la Universitat Jaume I), Faustino de Urquía (expresident de l’Audiència Provincial d’Alacant) i Margarita Soler, que ja era consellera i el nom de la qual es té en compte per a la presidència, elecció del president de la Generalitat.

Les Corts encara no han elegit els tres membres que els corresponen, ja que l’aritmètica parlamentària requereix pactes i, de moment, es desconeixen els candidats.

Etiquetas
stats