eldiario.es

9

Alfonso Rus nega haver cobrat mossegades: “Fem cas d’algú que s’anomena ell mateix ionqui dels diners?”

L’expresident de la Diputació de València imputat en el cas Imelsa es nega a respondre als diputats de les Corts Valencianes sobre l’adjudicació d’una residència a Xàtiva, ciutat de la qual era alcalde

Rus (PP): "Nunca he pedido dinero ni para mí ni para el partido porque no me ha hecho ninguna falta"

L'expresident de la Diputació de València i exdirigent provincial del PP Alfonso Rus

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i implicat en l’operació Taula, ha reaparegut aquest dimecres en les Corts Valencianes, citat en la comissió d’investigació de l’adjudicació de places de residències de la tercera edat. Rus s’ha negat a respondre a les preguntes dels diputats sobre la construcció de la residència de la tercera edat a Xàtiva, ciutat de la qual era alcalde.

El dirigent del PP, poderós en un altre temps, que havia estat citat perquè en les gravacions que van dur a la seua detenció al gener del 2016 s’al·ludia a una mossegada en relació amb la seua adjudicació, s’ha excusat en el fet que la causa està instruint-se en el jutjat per no respondre a les preguntes. “Per respecte a la justícia, no respondré”, ha al·legat. Però no ha pogut deixar d’exhibir la seua incontrolable loquacitat: “Si s’ha fet una residència a Xàtiva ha estat amb un expedient impol·lut”.

La majoria de les interpel·lacions dels diputats s’han basat en les gravacions de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, que l’impliquen en l’operació Taula, i a les quals Rus no ha donat validesa. “És un home que s’anomena ell mateix ‘ionqui dels diners’, que anomena corruptes tots els partits, que fuig del país quan l’investiguen. I li fem cas?”, s’ha queixat. “Que vinga i em diga a la cara, si s’atreveix a mirar-me a la cara, que he cobrat comissions”, ha reptat, lamentant la seua traïció.

Sobre les presumptes mossegades que s’emportava el PP, Rus ha assegurat: “Mai no he demanat diners ni per a mi ni per al partit, perquè no ha fet falta”. Tampoc ha pogut evitar fer al·lusió a la batalla actual pel poder dins del PP provincial de València: “És que no els puc deixar sols”.

“No conec Alvia, dic Savia”

“Jo no conec Alvia, dic Savia, ho vaig haver de mirar quan em van cridar ací [a les Corts]”, s’ha excusat Rus jugant amb el nom de l’empresa adjudicatària de residències, propietat de la família de l’expresident de les Corts Valencianes i exconseller Juan Cotino. “Si hi haguera hagut tanta connivència amb el senyor Cotino, la residència l’hauria feta Savia i no Cleop”, ha ironitzat.

Rus també ha negat que els terrenys en què es van construir residències foren propietat seua. “Ací sembla que sóc el que tira el córner, remata i està de porter. I això no pot ser”, ha sentenciat.

Sobre l’expedient de la residència, ha puntualitzat: “Jo, per desgràcia, no tinc estudis, vaig fer quart i revàlida, no sabia fer un expedient, si està bé o està malament”. “La residència calia i això ho va fer el PP i estic orgullós del meu equip. Si ja no cal, doncs que l’assolen i que se l’emporten”, ha assenyalat.

“Mai” no ha afavorit “ningú”

Abans de comparéixer en la comissió, l’exalcalde de Xàtiva ha assegurat davant dels mitjans que “mai” no ha afavorit ningú: “He ajudat moltes persones, però afavorir, mai, ningú”. Pel que fa a la seua situació judicial, ha assenyalat que va “tirant” i que té “ganes d’aclarir coses”. Finalment, ha negat que siga el propietari de les parcel·les on es van construir uns centres del Grupo Savia a Xàtiva: “Quina barbaritat, jo no tenia res”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha