Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge denega a Camps la censura informativa sobre la corrupció del PP

Francisco Camps, en la roda de premsa després de ser vinculat amb el finançament il•legal del PP.

elDiariocv

València —

El Jutjat d’Instrucció 13 de València ha desestimat les mesures cautelars sol·licitades per l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, per a prohibir la publicació d’informacions que el vinculen amb les diligències del cas Imelsa, el cas de corrupció imputat al PP que investiga el Jutjat d’Instrucciónúm 18 de la capital.

L’expresident va interposar una denúncia en el jutjat de guàrdia la matinada del dilluns. Denunciava un delicte de revelació de secrets que, segons ell, haurien comés la Guàrdia Civil, la Fiscalia o el jutjat instructor, i demanava que es prohibira l’emissió d’una informació de la Cadena Ser que el qualificava, al·ludint a les conclusions dels investigadors, com el “gran recaptador” de la pretesa trama ordida pel PP per a finançar-se il·legalment.

Sol·licitava, igualment, que aqueixa prohibició, que afectava “qualsevol mena de conversa, comentari o referència que implique o mencione el denunciant (…) de qualsevol manera, fins i tot de manera indirecta o mer comentari o conjectura”, es fera extensiva a altres mitjans de comunicació que pogueren tenir accés a dades protegides pel secret de sumari que regeix sobre el cas Imelsa o sobre les diligències relacionades amb aquest que pogueren obrir-se en altres tribunals per raó de competència territorial o material. El cas Imelsa forma part de l’Operació Taula, l’afer de corrupció més gran que afecta el PP valencià.

La magistrada considera que la informació que ha facilitat el jutjat instructor, a través del gabinet de comunicació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre aquesta causa, en què s’investiguen adjudicacions fraudulentes en diverses administracions públiques a canvi de comissions il·legals, està emparada pel Protocol de Comunicació del Consell General del Poder Judicial.

D’acord amb el criteri de la fiscal, el Jutjat d’Instrucció núm. 13 ha denegat l’adopció de la mesura cautelar limitadora de la llibertat d’informació sol·licitada per Camps perquè entén que “qualsevol norma limitadora de drets només pot ser interpretada restrictivament”. I en aquest cas, afig la magistrada, “no concorre cap raó ni cap motiu acreditat que determine ni justifique l’adopció de cap mesura cautelar”.

Camps va reaparéixer el dilluns en una roda de premsa en què va negar les acusacions, va fer gest de tornar a la política, va defensar l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, i va demanar humanitat a jutges, fiscals i mitjans de comunicació.

Etiquetas
stats