Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià vota amb l’esquerra una moció per no pactar amb partits que plantegen “reduir la protecció de la dona”

Isabel Bonig amb Pablo Casado en un acte del PP.

Sergi Pitarch

0

El terratrémol de Vox a Andalusia, sobretot els seus plantejaments antifeministes i la seua intenció de derogar –posteriorment matisada a canviar– les lleis contra la violència de gènere, també es va fer sentir en latituds valencianes. Tant Ciutadans com sobretot el PP han hagut d’adoptar un perfil baix i contrari als acords que el partit de Pablo Casado ha signat amb l’extrema dreta després de les eleccions andaluses en contra del feminisme. I això que la presidenta dels conservadors valencians, Isabel Bonig, és partidària d’una línia ideològica dura com la que ve plantejant el líder nacional en temes com la immigració i Catalunya.

Així, dijous, el PP valencià –la tercera delegació més important d’Espanya només superada per Madrid i Andalusia– va votar amb l’esquerra (PSPV, Compromís i Podem) un acord per a reforçar el pacte valencià contra la violència de gènere. Aqueix acord plantejat per l’esquerra en el Govern valencià per a posar la dreta en situació de mullar-se, al qual també s’ha sumat Ciutadans, inclou un article que compromet directament els partits a no pactar amb Vox si manté els seus postulats contra la legislació aprovada per unanimitat en el Congrés i els parlaments autonòmics per a combatre les agressions masclistes.

El document diu en el punt quart que els partits signants del nou pacte “rebutgen l’adopció de qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegen la supressió o la reducció de les mesures de protecció de la dona, donant així cobertures a polítiques irresponsables que comporten un risc altíssim d’agreujar aquesta xacra social”. Una referència clara a les iniciatives plantejades per Vox a Andalusia.

A més, en el punt 3, el PP valencià ha signat de puny i lletra de la mateixa Isabel Bonig que “rebutja qualsevol posicionament polític que propugne l’eliminació o la minoració de les mesures de protecció a la dona davant de la violència masclista, així com el drama social i les conseqüències que té per a les víctimes”.

El PP assumeix el mateix terme “violència masclista” i les dades reflectides en l’acord, algunes tan criticades per Vox, com ara que el 2,7% de les dones han patit violència masclista en l’últim any o que un 12,5% l’ha patida en algun moment de la seua vida.

La presidenta del PP valencià és una de les líders regionals dels conservadors més afí ideològicament a Pablo Casado. Partidària de la mà dura amb Catalunya, no dubta a utilitzar l’argument de l’anticatalanisme per a criticar el Govern valencià. També en plantejaments a favor de l’educació concertada o l’ús del valencià en l’Administració, encara que el pacte del seu partit amb Vox a Andalusia l’ha enxampada a contrapeu.

Bonig, que s’ha envoltat de dones en el seu equip i que ha nomenat dones per a optar a les alcaldies de València i Castelló, no se sent còmoda en el debat obert per l’extrema dreta sobre la violència masclista i la signatura del pacte proposat pel PSPV així ho demostra.

Etiquetas
stats