Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València multa tres ciclistes al dia, la majoria per anar sense casc i per la vorera

Dos ciclistas se cruzan en un puente de Valencia.

Carlos Navarro Castelló

Circular sense portar casc de protecció (és obligatori per a menors de 16 anys), per voreres i jardins, en sentit contrari, fer-ho utilitzant auriculars, o de forma temerària.

Aquests van ser els motius més habituals pels quals la Policia Local va posar l'any passat 1.231 sancions a ciclistes a València, la qual cosa implica 3,3 al dia.

Aquesta xifra suposa un increment del 3,8% pel que fa a les 1.185 multes imposades el 2015, segons han informat fonts policials.

L'augment de les sancions es produeix malgrat l'increment de carrils bici que s'està executant a València, especialment des del canvi de govern al capdavant de l'Ajuntament, si bé és cert que el gruix dels nous itineraris, o almenys els més significatius com l'anell ciclista i la seua connexió amb Benimaclet i Malilla, s'han conclòs al llarg d'enguany.

En aquest sentit, el Consistori seguirà amb la seua aposta per la creació d'infraestructures ciclistes, preferentment per la calçada i separades físicament de la resta del tràfic rodat.

Solament en els últims pressupostos participatius aprovats pel Consistori es van aprovar nou nous projectes de carrils bici a executar aquest mateix any, en concret, en la Gran Via de Germanies, en l'avinguda de la Constitució, en general Avilés-Mestre Rodrigo, en l'avinguda de Joan XXIII, en el carrer dels Sants Just i Pastor, en Jesús-Gaspar Aguilar i en el carrer de l'Institut Obrer.

A més, es baixarà de la vorera a la calçada el carril bici de l'avinguda del Port i es crearà un itinerari ciclista i per als vianants entre Natzaret i Quatre Carreres.

L'Ajuntament pretén així potenciar l'ús d'aquest mitjà de transport que considera clau per a canviar el model de mobilitat. I és que, segons l'infobaròmetre municipal publicat recentment, la bicicleta encara està lluny de ser un referent entre els ciutadans.

Segons l'estudi, pel que fa als hàbits de mobilitat, el 43,1% dels enquestats assegura que es mou per la ciutat en els autobusos de l'EMT, el 20,3% amb cotxe, el 16,5% caminant, el 11% amb metro, el 5,7% amb bici i un 2,7% amb moto.

Bicifest arriba a Benimaclet aquest dimecres

L'Ajuntament de València, conscient de la necessitat de conscienciar a la ciutadania sobre el bon ús de la bici i de difondre la normativa municipal, desenvolupa aquest mes un esdeveniment batejat com Bicifest.

Es tracta d'un esdeveniment que inclou tot tipus d'activitats entorn del món de la bicicleta en el qual els barris tindran un gran protagonisme, al mateix temps que cerca crear espais de trobada entre la creixent comunitat ciclista i la ciutat, a més de reafirmar la voluntat de València de convertir-se en Capital Mediterrània de la Bicicleta.

La iniciativa va arrancar aquest dilluns amb la celebració del primer ple municipal de la bici celebrat en l'Ajuntament de València i presidit per l'alcalde, Joan Ribó, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi.

En la sessió, els diferents col·lectius que hi van assistir van sol·licitar més aparcabicis, mesures contra els robatoris i una ordenança més clara i completa referent a la normativa ciclista.

El Bicifest es perllongarà amb tot tipus d'activitats fins al 31 de maig, les quals es poden consultar en la pàgina web de l'esdeveniment. Aquest dimecres a les 17.30 hores en la plaça de Benimaclet està prevista la realització de cursos i tallers infantils de circulació amb bicicleta.

Etiquetas
stats