Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els 11 migrants rescatats pel pesquer de Santa Pola arriben a Malta

Concentració a Santa Pola de suport al pesquer.

EFE

Roma —

El pesquer espanyol Nuestra Madre Loreto ha conclòs aquest diumenge el transbord a una nau de la Guàrdia Costanera de Malta dels 11 immigrants que va rescatar el passat 22 de novembre davant les costes de Líbia i que seran traslladats a port segur “en breu”.

L'organització humanitària Proactiva Open Arms, que acompanya al pesquer, ha confirmat que ha transbordat els immigrants a una nau de la Guàrdia Costanera maltesa i “en breu” desembarcaran en un port segur.

“Ja està tot acabat, tots estem contents i ells més”, ha dit el capità del Nuestra Madre Loreto, José Durá, en una comunicació amb Proactiva, publicada en Twitter.

El vaixell espanyol va rescatar 12 immigrants el passat 22 de novembre davant de les costes de Líbia i des de llavors ha estat a l'espera que algun país proper acceptara el desembarcament d'aquestes persones.

Segons els immigrants, anaven en una xicoteta embarcació quan van ser localitzats per un patruller libi, alguns d'ells es van tirar a l'aigua i van ser rescatats pel pesquer espanyol, que fins ara no havia trobat un port en el qual recalar.

Un d'ells va ser evacuat d'urgència el passat 30 de novembre en presentar un greu quadre de feblesa i deshidratació després de navegar durant uns deu dies.

Després de l'espera en alta mar i per a no portar als rescatats a Líbia, el pesquer de Santa Pola (Alacant) va decidir la passada nit tornar a Espanya desoint les indicacions del president del Govern, Pedro Sánchez, que va instar a complir les lleis internacionals i dirigir-se al port més segur i proper.

No obstant això, en el matí d'aquest diumenge va rebre indicacions per a dirigir-se cap a Malta.

Etiquetas
stats