Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El PP qualifica de “demagògia” del Consell reivindicar un millor finançament i voler reobrir RTVV

Ximo Puig, amb Isabel Bonig darrere, després del comité de seguiment del finançament autonòmic.

Toni Cuquerella

“Si el Consell no té diners per a cobrir allò bàsic no hauria d'obrir una televisió” perquè és “una política demagoga”. Així es va despatxar la líder del PP valencià, Isabel Bonig, després de la reunió del comitè de seguiment del finançament autonòmic, un acte en el qual es pretenia donar imatge d'unitat d'acció, però el PP va tornar a donar la nota discordant.

En el comitè van estar el president Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, així com els portaveus dels Corts del PPCV, PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem, els rectors de les universitats públiques valencianes i representants de sindicats i patronals.

Després de la reunió el president Puig va fer un manifest apostant per la unitat política i social entorn de la reforma del sistema de finançament perquè “aquesta és la clau per a avançar cap a un model just per a totes les comunitats autònomes”. Però a l'eixida de la va reunió Bonig desbaratava la unitat en afirmar que “és fonamental aqueix acord d'unanimitat per a defensar els interessos dels valencians però no a qualsevol preu”.

La síndica del PP va retraure: “El Consell es queixa tots els dies que no hi ha diners i nosaltres som sabedors de les dificultats econòmiques. Però si hi ha 17.4762 persones pendents de valoració de la dependència, no es paguen les despeses de funcionament dels col·legis ni les beques de menjador, ni els centres especials d'ocupació, ni es paguen els complements directius al personal dels centres d'ensenyament públics… Si sembla que no hi ha per al bàsic és una política demagoga que, al mateix temps, es creuen infinitat d'agències i organismes nous i es parle de l'obertura d'una nova televisió. El primer és l'educació, la sanitat, les prestacions socials i reactivar l'economia”.

Isabel Bonig va indicar que “els recursos dependran de com vaja la situació econòmica” i va recordar que “ara, sense canviar el model de finançament del 2009 de Zapatero, la Comunitat Valenciana ha rebut en aquests dos anys 2.400 milions d'euros més”.

També va sol·licitar: “La lleialtat institucional ha de ser bidireccional. Si el PSOE i el PP arriben a l'acord en el Consell de Política Fiscal que es donaran 5.300 milions d'euros de més a les CCAA enguany, dels quals 851 vénen a la Comunitat Valenciana això també es podria posar de manifest i explicar a què es destinaran aqueixos milions perquè he preguntat i ningú m'ha contestat”.

Etiquetas
stats