Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Joan Baldoví reconeix que és “molt difícil” crear un govern progressista pel “guirigall” del PSOE

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví

Toni Cuquerella

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha reconegut que és “difícil” crear un govern progressista alternatiu al del PP de Mariano Rajoy pel “guirigall” del PSOE. Així doncs, lamenta que “si el que ha fet el secretari general aquesta mateixa setmana ho haguera fet fa dos mesos, probablement seria molt més fàcil”.

En una entrevista a la Cadena SER Baldoví ha volgut veure una llum d’esperança apuntant que l’acord seria possible si es posaren fi a les discrepàncies en el PSOE i optaren per una única veu, però que ara és “molt difícil” perquè no saben si Pedro Sánchez serà el seu interlocutor en el futur.

El portaveu de la coalició també ha afirmat que “em consta” que Sánchez continua les converses per a crear govern, tot i que amb ell fa tres setmanes que no ha parlat, i que “em refiaré de la paraula de Pedro Sánchez, del ‘no és no’ i que intentarà de veritat formar govern; una altra cosa és que el deixen”.

Pel que fa a les dues vies que es discuteixen des de Podem, ha afirmat que la seua aposta és un govern de coalició, com defensa Pablo Iglesias, però que “tots hem de ser generosos i intel·ligents”, i també tenir “altesa de mires” per a evitar eleccions. Així doncs, adverteix que “si tornem a deixar escapar aquesta oportunitat, el senyor Rajoy tornarà a ser president durant quatre anys, amnistiarem tota aquesta etapa de corrupció, es presentarà una altra persona en el PP i, potser, començarem un altre cicle” i ha indicat també que “el senyor Rajoy i tota la seua cúpula se n’escaparan sense res”. Baldoví convidava així a “parlar de qualsevol fórmula que aparte el PP del poder”.

Quant a Ciutadans, Joan Baldoví recordava que la formació d’Albert Rivera ha votat al costat de Compromís unes quantes vegades, aquest dimarts en la creació del consell de la nova RTVV, i també en quatre votacions en el Congrés, que també va rebutjar el PP, a més de “moltíssimes votacions” en les Corts Valencianes juntament amb el govern de PSPV-Compromís. Així doncs, assegura que “hi ha recorregut i possibilitat d’avançar”, sempre que “es deixen coses aparcades”.

En un altre sentit també ha reclamat a totes les formacions que no es tornen a deixar suspeses les votacions, com ha passat durant l’espera dels resultats de les eleccions basques i catalanes.

Baldoví també ha parlat sobre el dret a decidir que reclamen els partits nacionalistes catalans; així doncs, mentre assegura que aquest dret és “irrenunciable”, si és una línia que impedeix que hi haja acord, “cal buscar una fórmula en què tots ens podem sentir còmodes” i que permeta fer fora el PP del govern. I recordava que Francesc Oms, diputat per l’antiga Convergència, proposava la creació d’una comissió per a parlar del “problema català”.

Etiquetas
stats