eldiario.es

9

“El PP d’Oriola empara la corrupció política”

L’Ajuntament, amb l’alcalde popular, reemplaça l’advocat que exercia d’acusació particular en el cas Brugal, afer pel qual estan a punt de seure al banc dels acusats dos exalcaldes del partit

Canviem Oriola critica la decisió de l’Ajuntament, justificada per la pèrdua de confiança en el lletrat, contractat en la legislatura passada per un govern progressista

Emilio Bascuñana, alcalde de Orihuela, en un acto del PP.

Emilio Bascuñana, alcalde d’Oriola, en un acte del PP

El PP d’Oriola empara la corrupció política”. Karlos Bernabé, afiliat d’EU i regidor de Canviem Oriola, ho té clar. “La passada i la que potser es cou ara”, afig. El motiu? Els bastons a les rodes que l’Ajuntament de la ciutat aniria posant per a depurar responsabilitats en el cas Brugal, el macroafer de corrupció que esguita més de 30 persones –dos exalcaldes del PP d’Oriola– i unes quantes empreses.

Concretament, l’Ajuntament ha decidit prescindir de l’advocada que el representava com a acusació particular en el cas Brugal. Cristina Hernández va ser contractada per l’anterior govern local, una aliança entre sis partits –després de 27 anys de govern del PP– presidida per un alcalde ecologista. En l’escrit d’acusació, de 140 fulls, relaciona dos exalcaldes del PP –José Manuel Medina i Mónica Lorente– amb delictes de prevaricació continuada i frau continuat a l’Administració.

Malgrat la complexitat de la causa, i que el cas podria anar a judici en breu, l’Ajuntament ha prescindit d’Hernández. Oficialment, segons EU, al·legant-hi falta de confiança. I, a més, poc abans que l’assessoria jurídica de l’Ajuntament isca a concurs.

Canviem Oriola, la plataforma en què està integrada EU, ho té clar. “L’alcalde podria estar tractant de preparar el terreny per a una ‘acusació suau’ per a poder protegir els interessos personals i el patrimoni privat de [l’exalcalde] Medina i potser altres mandataris o empresaris amb els quals tindria una hipoteca política”.

Segons Canviem, el primer edil, Emilio Bascuñana, ha fet carrera sota la protecció de Medina, un dels 35 processats en el cas Brugal. El jutge que ha investigat el cas ha detectat indicis de suborn, prevaricació, negociació prohibida, frau, coaccions i tràfic d’influències en la concessió de la recollida de fem a l’empresari Ángel Fenoll.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha