Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP manté la seva esmena a la totalitat als pressupostos

Membres de la CUP a l'entrada de la reunió

Oriol Solé Altimira

Sense acord. Així ha acabat la reunió d'aquest dijous entre el Govern i la CUP per desencallar els pressupostos catalans de 2016. Les distàncies en política econòmica i fiscal entre Convergència, ERC i la CUP es mantenen. Malgrat que hi hagut alguns avenços en partides de Salut i Ensenyament, la discrepància tant en l'enfocament general com en la concreció dels comptes ha resultat decisiva.

En la trobada, que ha durat gairebé dues hores al Parlament, han participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Per part de la CUP han estat presents les diputades Eulàlia Reguant i Anna Gabriel, el diputat Joan Garriga i el membre del Secretariat Nacional, Xevi Generó.

Oriol Junqueras s'havia compromès a alguns canvis perquè els anticapitalistes retiressin la seva esmena a la totalitat. Per exemple, a incloure exclusivament en la llei d'acompanyament impostos anul·lats pel Constitucional, com l'impost als dipòsits bancaris o el de les nuclears. Amb tot, seria un canvi més polític que fiscal, ja que no hi hauria ingressos vinculats als impostos anul·lats en la llei de pressupostos.

Les distàncies en política fiscal són grans: Convergència no vol augmentar l'IRPF als rics, ni tampoc modificacions substancials en l'impost de patrimoni ni successions, tal com sí que demana la CUP. Si no hi ha un gir dels esdeveniments d'última hora, tal com va passar durant la negociació de la investidura, al Parlament retornarà a l'executiu els primers pressupostos del Govern de Junts pel Sí.

Etiquetas
stats