Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els treballadors de TVC tornen a les aturades el 31 de desembre

Protesta dels treballadors de TV3 durant la negociació de l'ERO

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Els treballadors de Televisió de Catalunya (TVC) tornaran a fer vaga l’últim dia de l’any. El 31 de desembre, però, no hi haurà aturades simbòliques com va passar el 24 de desembre passat. Els treballadors de la televisió pública catalana han centrat les seves protestes en dues franges horàries properes als informatius: entre les 14,15 i les 14,45 al migdia, i entre les 20,45 i les 21,15 al vespre. Finalment, els treballadors s'ho han repensat i només aturaran la feina en la franja del matí.

La mobilització ha estat aprovada per l’assemblea de treballadors i treballadores de l’ens públic català com una forma de fer arribar a l’opinió pública el seu malestar respecte a mesures privatitzadores i de retallades econòmiques que es planegen per al servei.

L’element més cridaner és l’externalització decidida de l’àrea comercial de TV3. Aquest àmbit, segons els treballadors, assegura una part important de l’autonomia financera de la televisió. La seva venda, afegeixen, no aporta millores econòmiques més enllà de la que suposa la reducció de personal depenent de l’ens. Per contra, pot suposar posar en mans d’una empresa externa una eina que pot garantir la franja d’ingressos necessaris per a assegurar el futur de la televisió pública. És més, els sindicats asseguren que la privatització es fa per “dictat polític”, no s’ha d’oblidar la filiació liberal del govern actual de Catalunya.

El segon punt de la plataforma reivindicativa és el contingut del Contracte Programa acordat entre el Govern i el President del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisulals. Aquest contracte obre la porta a generalitzar les externalitzacions. Aquestes subcontractacions, que ja existeixen a la televisió catalana, ara podrien afectar al que els treballadors consideren clau en el seu servei: la qualitat de la producció.

La tercera reclamació és el finançament. Els treballadors es queixen de la insuficient dotació econòmica per al servei públic de TVC i la Corporació. Aquesta temença té el seu origen en el contracte programa.

Els altres punts del programa reivindicatiu tenen a veure amb la negociació del conveni col·lectiu ara en marxa. Les primeres propostes de l’empresa ataquen, a judici dels treballadors, les condicions laborals i salarials dels empleats de la televisió. Cal recordar que el president de la CCMA, Brauli Duart, va deixar caure una proposta que suposava equiparar els salaris dels treballadors de TV3 amb el sector de la sanitat pública catalana. La idea va ser titllada negativament pels treballadors que a més de no veure-hi la relació entre un sector i l’altre, trobaven que tot plegat només suposava buscar una fórmula de rebaixar els sous. En aquest mateix sentit, la llei de reforma laboral, que cal recordar que va ser inspirada pel tàndem PP-CiU, facilita suprimir la ultractivitat del conveni. Això podria reduir dràsticament les condicions de treball i salarials dels empleats de TV3.

Premsa internacional

Les protestes dels treballadors de TV3 van tenir el passat 24 de desembre un punt culminant quan van evitar la retrasmissió en directe del discurs del rei espanyol. Aquesta conseqüència, va ser destacada per diversos mitjans d’informació internacionals. Curiosament van vincular l’apagada dels discurs del monarca borbó amb el procés polític d’autodeterminació per Catalunya. Però, realment no tenia res a veure amb això, ja que era conseqüència de la protesta sindical.

Les aturades dels treballadors de TV3 conincidiran amb els Telenoticies Comarcques, Migdia i Vespre. Al migdia s’ha convocat una concentració al lloc denominat “la pedra” a les instal·lacions de Sant Joan Despí, i al vespre a la cafetería.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats