Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podemos i Guanyem refermen el seu projecte mutu de confluència

Pablo Iglesias i Ada Colau es reuneixen a Barcelona entre gran expectació. /ENRIC CATALÀ

Arturo Puente

Barcelona —

Guanyem Barcelona, l'espai de confluència que segons tot pronòstic durà a Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, ha rebut aquest dilluns un important recolzament per part del líder de Podemos, Pablo Iglesias, en una visita a la seu del projecte municipalista. Després d'una breu reunió a porta tancada, els líders de les dues formacions han comparegut davant la premsa per compartir les seves anàlisis sobre la situació política i han presentat els seus projectes, Podemos i Guanyem, com a part de la mateixa “revolució democràtica”.

Iglesias ha donat via lliure al seu partit a la ciutat saludant “la possibilitat que s'obre” amb la candidatura de Guanyem com “molt il·lusionant”. El de Guanyem Barcelona és l'únic projecte municipalista al que fins ara la direcció de Podemos ha donat el seu vistiplau per iniciar la confluència. “Per primera vegada en dècades la ciutadania és protagonista en la política, i la primera cita d'aquesta revolució democràtica seran les eleccions municipals”, ha destacat Colau.

En la trobada també hi han participat Marc Bertomeu i Beatriz Rilova, numeros u i dos de la llista apadrinada per Pablo Iglesias per a les primàries del consell ciutadà del seu partit a la capital catalana. El viatge a Barcelona ha servit al líder de Podemos per marcar el camí de la formació, envoltat de membres de la candidatura oficialista, llançant Gemma Ubasart com a cap visible a Catalunya i beneint la confluència amb la plataforma de Colau.

Podemos i Guanyem comparteixen alguna cosa més que anàlisi. Bona part de les bases i unes quantes cares visibles comparteixen militància en ambdós espais. L'advocat Jaume Asens, un dels impulsors de l'espai de confluència barceloní, és també membre del consell ciutadà estatal de Podemos, després de presentar a la llista d'Iglesias. També a nivell municipal, Guanyem està sent pedrera de quadres de Podemos. De les 25 persones que componen la llista oficialista, mitja dotzena treballa a la plataforma de Colau.

Etiquetas
stats