Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Habitatge destina 3,1 milions d’euros a ajudes al lloguer a persones en situació d’emergència social

La consellera de Obras Públicas de la Generalitat Valenciana, María José Salvador

elDiariocv

València —

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix María José Salvador, destinarà un import de 3.100.000 euros per a la concessió d’ajudes al lloguer d’habitatges a persones o unitats de convivència que estiguen en situació d’emergència social a la Comunitat.

Així es desprén de la nova Ordre d’ajudes de la Generalitat, que ha publicat aquest dimecres el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge a les persones que ho necessiten més. El termini per a presentar les sol·licituds s’iniciarà el pròxim 5 de setembre i acabarà el 31 d’octubre. Les ajudes es tramitaran a través dels ajuntaments de la Comunitat i es podrà subvencionar fins un 50% de la renda mensual del lloguer, amb un màxim de 3.000 euros anuals, en funció de la zona territorial.

Segons ha explicat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, amb la publicació d’aquesta línia nova, “s’intenta ajudar el màxim nombre de persones possible i, sobretot, els que ho necessiten més i que estan en una situació més complicada”. En aquest sentit, Torró ha recordat que la convocatòria d’ajudes al lloguer del 2016 que va traure la Conselleria al maig i que subvencionava fins un 40% “ha rebut un nombre elevadíssim de sol·licituds, més de 10.000, amb la qual cosa supera el nombre de les anteriors convocatòries, on se’n van sol·licitar unes 8.000 i només se’n van concedir 2.500”. “Volem poder ajudar als que tinguen pocs mitjans per a fer front al pagament del lloguer, atés que l’objectiu del Govern valencià és garantir als ciutadans un habitatge digne, assequible i adequat”, ha indicat Torró.

Davant d’aquesta situació, la Generalitat creua necessari publicar la convocatòria d’ajudes per a atendre persones i unitats de convivència que estiguen en una situació socioeconòmica d’emergència social, per davall del llindar establit en la convocatòria anterior. A més, en aquesta nova ordre també es millora el percentatge màxim de subvenció, que passa d’un 40% de l’ordre anterior a un 50% en aquesta nova.

Per a la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, “la consellera María José Salvador va tenir clar des del primer dia que s’havia de proporcionar ajuda a les persones que estan passant-ho pitjor”. En aquest sentit, ha declarat que la Generalitat “continua amb la seua política social d’ajudar les famílies i atendre el dret constitucional de tenir un habitatge digne”.

Termini de sol·licitud

Segons l’Ordre de la Conselleria, el termini de sol·licitud comença a partir del 5 de setembre fins al 31 d’octubre, i els interessats hauran de tramitar les ajudes en els ajuntaments respectius, que seran els que valoraran cada cas, perquè “són els que millor coneixen la situació de cada família al seu municipi”. D’aquesta manera, s’agilitza tot el procés administratiu. El període de cobertura comprén des del gener fins al desembre del 2016. Els ajuntaments podran presentar una sol·licitud o diverses, acompanyades dels informes dels Serveis Socials respectius.

D’altra banda, la Conselleria pagarà anticipadament a l’Ajuntament el 30% de l’import sol·licitat i tindrà un període de 6 mesos per a resoldre les sol·licituds presentades.

Emergència social

Els criteris de valoració es regiran per la situació d’emergència social de les unitats de convivència: no disposar de prou recursos o ingressos, que la renda no supere l’1 IPREM i comptar amb l’informe dels Serveis Socials que acredite la situació d’emergència social.

L’import de les ajudes serà de fins el 50% de la renda mensual i un màxim de 3.000 euros en funció dels límits de renda establit en cada àmbit territorial.

Etiquetas
stats