Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP col·loca Rita Barberá en dues comissions del Senat

La senadora popular i exalcaldessa de València, Rita Barberá

Gonzalo Cortizo

València —

El Partit Popular compta amb Rita Barberá i acaba de confiar-li un lloc de responsabilitat en dues comissions molt importants per a la vida parlamentària. L’exalcaldessa de València serà vocal en la Comissió Constitucional i ocuparà el mateix lloc en la Comissió d’Economia.

Barberá ja va ocupar aquests càrrecs en la legislatura anterior en què, a més, va formar part de la Diputació Permanent. Sobre aquesta segona decisió, el PP ara s’estima més esperar que el Suprem decidisca si obri investigació contra l’exalcaldessa de València abans de tornar a garantir-li l’aforament davant dels tribunals, fins i tot en l’escenari de dissolució de les cambres.

El PP farà efectius els nomenaments per a Barberá en la reunió de la Junta de Portaveus prevista dimarts. El PP, sabedor que la polèmica acompanya qualsevol decisió sobre l’exalcaldessa, ha decidit congelar una altra decisió important: l’elaboració de la llista de senadors que continuaran aforats encara que es convoquen noves eleccions.

“Hem decidit no constituir la Diputació Permanent perquè ara mateix no és urgent”, ha assegurat una font del grup popular en el Senat. “Prendrem la decisió quan s’aclarisquen les coses”.

Rita Barberá espera que aquesta setmana el Tribunal Suprem prenga posició sobre la querella de la Fiscalia que demana l’obertura d’una investigació contra ella pel presumpte finançament irregular del PP a València. Fonts jurídiques consultades per eldiario.es asseguren que els pròxims dies l’alt tribunal decidirà si admet a tràmit la petició de la Fiscalia contra la veterana política del PP.

Mentrestant, Barberá tindrà noves tasques en el Senat, però continuarà sense saber si el seu grup confia prou en ella per a tornar a incloure-la en el grup reduït de senadors que formen part de la Diputació Permanent.

Amb aquesta decisió al congelador, el PP es prepara per fer que el Senat comence a treballar a ple rendiment. El dia 27 està previst que es convoque el primer ple de la legislatura i a l’octubre és previsible que se’n celebren dues sessions més.

Barberá ha mantingut fins ara una posició discreta i allunyada dels companys per a apartar el PP de la polèmica que la persegueix. Amb aquestes noves responsabilitats en el Senat, l’exalcaldessa de València haurà de participar en les reunions previstes per a constituir les comissions de què formarà part.

En el grup popular del Senat preocupa, i molt, la qüestió Barberá. Així ho ha assegurat a eldiario.es un dels màxims dirigents: “Això de Rita no és un tema fàcil”.

Etiquetas
stats