Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Compromís demana la dimissió del president de la Diputació d’Alacant, a qui denunciaran davant de la Fiscalia

Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant

Rubén Peñalba

Alacant —

El grup provincial de Compromís ha demanat la dimissió del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, arran de la informació publicada aquest divendres per eldiariocv.es, en què es destapa que l’aprovació en el ple provincial d’ajudes per a la reforma de la N-332 al seu pas per Calp, on Sánchez és l’alcalde, afecten terrenys expropiats a la sogra.

La coalició insta el dirigent popular a “assumir la seua responsabilitat política i salvar la reputació de la institució abans que hagen de fer-ho els tribunals”.

Quant a l’acord del ple que ha fet destinar 2,1 milions d’euros a les obres de la carretera nacional, el grup ha advertit que “impugnarà” una decisió que va tirar avant amb el vot de qualitat de Sánchez, ja que, a parer seu, es donen les “condicions per a demanar-ne l’anul·labilitat per vicis en el consentiment i, fins i tot, vicis de nul·litat absoluta per connexió amb un possible delicte”.

En aquest sentit, Compromís ha comprés que la participació de Sánchez en la votació “pot arribar a ser penal per la via de l’article 439 del Codi penal en tant que és una negociació prohibida i un abús de les seues funcions”.

En paral·lel, ha anunciat “una denúncia davant de la Fiscalia” perquè investigue i determine si se’n deriva cap “rellevància penal”, en aprovar-se un projecte sobre terrenys expropiats a la sogra.

“La jurisprudència recent –la Sala Segona de l’Audiència Provincial de Castelló en la sentència 085/2016, referent al cas del vicepresident segon de la Diputació Francisco Martínez, finalment condemnat–, apunta que la no-abstenció en cas preceptiu, segons el que disposa l’article 28 de la Llei 30/1992 de procediment administratiu comú, i amb benefici directe a la posició patrimonial d’un familiar, pot ser constitutiva de delicte per si mateix sense necessitat de concórrer-hi més requisits”, han subratllat des de la coalició.

Defensa “poc sòlida”

El portaveu provincial, Gerard Fullana, ha manifestat: “Sánchez ha comés tres fets imperdonables: autosubvencionar-se a dit, sense cap informe tècnic i deixant de banda altres pobles; participar en una votació que el beneficiava personalment i mentir quan ha sabut la notícia afirmant que ja no té interessos familiars”. I ha conclòs: “el cas César Sánchez és la caiguda d’un altre símbol del campisme”.

Així mateix, ha considerat “poc sòlida” la defensa de César Sánchez, que ha argumentat que la mercantil Paviota SL, pertanyent a la sogra, “no obtindria benefici patrimonial”. Compromís ha recordat que Paviota “conserva, després de l’expropiació, 2.815 m2 a la zona de les obres, amb la plusvàlua urbanística consegüent”.

D’aquesta manera, ha recordat que “les parcel·les amb què es compensaria l’empresa, si es feren les obres abans del 2019, correspondrien al mateix polígon de Pou Roig en què es localitzen les parcel·les actuals i que en conjunt veuria millorada la seua situació urbanística després de la realització de les obres, de manera que se n’incrementaria el valor, probablement molt superior en el mercat al valor d’expropiació”.

Amb tot, des de Compromís han subratllat que, a parer seu, “sí que hi hauria connexitat amb un increment patrimonial de Paviota SL. Per tant, César Sánchez tindria l’obligació d’abstenir-se en aquesta votació, perquè hi hauria indicis de nul·litat i, fins i tot, de delicte”.

“Des del principi hi ha hagut un interés inusual a accelerar aquest projecte, i ha estat una setmana carregada de tensions i d’amenaces per la tasca de fiscalització de Compromís”, han indicat des de la formació i han recordat que en els últims sis mesos Sánchez ha aprovat una inversió al seu municipi que arriba als 3,2 milions d’euros: “A més del possible delicte, hi ha un partidisme insuportable en la distribució dels diners públics per Sánchez”.

Etiquetas
stats