Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els hospitals privatitzats valencians deuen més de 260 milions d’euros a la Generalitat

La consellera de Sanidad, Carmen Montón

Laura Martínez

Les empreses que gestionen els hospitals privatitzats a la Comunitat Valenciana deuen a les arques públiques més de 260 milions d’euros. És la situació amb què s’ha trobat el Govern valencià, segons ha indicat la consellera de Sanitat, Carmen Montón, durant l’explicació dels pressupostos del seu departament en les Corts Valencianes.

Segons la titular de Sanitat, el 2015, dels hospitals amb aquest model de gestió impulsat pel PP, només l’hospital de la Ribera i el de Torrevella havien fet aquests pagaments, fins al 2008 en el primer cas i fins al 2012 en el segon. Els tres restants –el de Dénia (València), el d’Elx (Alacant) i el de Manises (València)– no els han fet des que es van privatitzar el 2009. És a dir, que durant almenys sis anys la Generalitat no ha cobrat el saldo que li correspon respecte d’aquestes liquidacions.

Fonts de Sanitat han explicat que l’import correspon a la quantitat per capita que es paga a les comarques i es calcula basant-se en altres dades del Ministeri de Sanitat; per això la xifra, de moment, només està actualitzada al deute del 2014 i deixa fora els dos últims anys.

Aquests 260 milions no estan comptabilitzats en els pressupostos de la Generalitat per culpa de la “mala gestió del PP”, impulsor d’aquest model de privatització. Una gestió que “es pot qualificar tranquil·lament com a negligent”, segons Montón. La consellera socialista ha indicat que enguany l’executiu autonòmic lluitarà per cobrar els 260 milions “de tots els valencians”. L’Administració es posarà en contacte amb les empreses concessionàries perquè liquiden el deute.

Així mateix, el Consell va anunciar fa unes setmanes que ja s’han iniciat els tràmits per a la reversió del model d’Alzira, que finalitza el 2018, i que es treballa en la mateixa via amb l’hospital de Dénia.

Etiquetas
stats