Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una ruta que uneix la poesia de Miguel Hernández amb la naturalesa

Casa Museo Miguel Hernández

Laura Martínez

La ruta de senderisme en homenatge a Miguel Hernández compleix 20 anys en el 75é aniversari de la mort del poeta. L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha publicat el programa, que es du a terme amb la Universitat Miguel Hernández, la Federació Valenciana de Muntanyisme, la Fundació cultural Miguel Hernández i els ajuntaments de les localitats per les quals transita.

El projecte va nàixer el 1998 i es fa cada any durant el cap de setmana més proper al 28 de març, data en què el poeta va morir en la presó alacantina. L’eixida s’efectua des d’Oriola, localitat natal de l’autor i passa, entre altres, per Coix, on va viure uns quants anys amb la seua esposa, i Elx, on van morir la seua dona i el seu fill, fins a arribar a Alacant, en la presó de la qual del règim es va deixar morir el poeta de tuberculosi el 1942.

La ruta consisteix en tres etapes: d’Oriola a Albatera, passant per Redovà, Callosa de Segura, Coix i la Granja de Rocamora; la segona, de Sant Isidre fins a Elx, passant per Crevillent; i la tercera, inclou el trajecte Elx-Rebolledo-Alacant, i clou l’activitat. 68 quilòmetres i 15 hores d’activitat física en contacte amb la natura, que enguany s’esdevindrà del divendres 24 al diumenge 26.

La senda proposa un acostament a la natura que va inspirar Hernández i va formar part de la seua vida i obra, al mateix temps que un acostament a la seua poesia i la cultura de les comarques alacantines. En cada poble que la componen es fa una parada per a descansar entre recitals de poesia, teatre i música, amb obres interpretades per estudiants autòctons.

Com que no hi ha desnivells considerables, la ruta és apta per a qualsevol persona, encara que l’organització recomana haver fet senderisme alguna vegada prèvia i, evidentment, portar calçat i roba esportiva.

Aquesta ruta de senderisme ha estat declarada Senda de Gran Recorregut pel Comité de Sendes de la Federació Territorial Valenciana de Muntanyisme, i ha entrat a formar part del Catàleg Nacional i Internacional de Grans Rutes de Senderisme.

Etiquetas
stats