Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau flexibilitza la seva proposta de pressupostos en una última crida a l'oposició

BComú i PSC, membres del govern de Barcelona, tenen complicats els pressupostos

Yeray S. Iborra

Els vents no semblen favorables per a Ada Colau en matèria pressupostària. Tot i que el govern de Barcelona insisteix en el bon to de les converses amb l'oposició –amb excepció del PP– pels comptes del 2017, els grups segueixen manifestant poca sintonia amb els números de l'alcaldessa. Tanmateix, el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello, ha manifestat aquest dijous que el consistori esgotarà la negociació fins al dimarts de la setmana que ve, quan la comissió d'Economia i Hisenda votarà l'inici de la tramitació dels pressupostos.

Sigui com sigui, una cosa està clara pel govern de Barcelona: la ciutat no tornarà a prorrogar pressupostos, com va fer l'any passat amb els de Trias. “Barcelona tindrà pressupostos sí o sí”, ha expressat Pisarello, qüestionat sobre les impressions negatives de l'oposició cap a la proposta de comptes de Colau.

Els grups de l'oposició han criticat al govern aquesta setmana no tenir la informació completa dels números que planteja Colau. Pisarello ha destacat que es tracta d'una qüestió “normal” en una fase tan preliminar de la negociació dels pressupostos i que, un cop la proposta ha passat aquest dijous per comissió de Govern, l'oposició rebrà l'expedient complet dels comptes.

La voluntat del govern de tirar endavant sí o sí uns comptes propis fa que la possibilitat d'una qüestió de confiança –mecanisme que podria garantir l'aprovació automàtica dels números– sobrevoli l'Ajuntament. De fet, el primer tinent d'alcaldia ha assumit –per primer cop en públic– la qüestió de confiança com a “últim recurs” si l'oposició manté el bloqueig.

Això sí, per tal d'evitar un mecanisme arriscat, el govern municipal s'ha mostrat partidari de flexibilitzar els comptes de la ciutat i d'“incorporar” les reivindicacions de l'oposició.

Després de les reunions que s'han mantingut amb CiU, Ciutadans, ERC, PP i CUP a principis d'aquesta setmana, Pisarello ha convidat l'oposició a generar taules específiques de seguiment de diferents temes: CiU i Ciutadans han estat cridats per parlar sobre generació d'ocupació; ERC ha estat citada per treballar la crisi de l'habitatge a Barcelona; i la CUP ha estat emplaçada per discutir sobre les solucions al conflicte amb la venda ambulant –agreujada els últims dies a Plaça Catalunya, segons el sindicat de manters– a la ciutat.

“Les aportacions que ens ha posat sobre la taula l'oposició no empobreixen sinó que enriqueixen: uns pressupostos amb acords amplis són millors que aquells que no tinguin aquestes característiques”, ha explicat el primer tinent d'alcaldia, que també ha recordat que “només” s'està discutint una tramitació inicial i que, una vegada els números passin per la comissió d'Economia i Hisenda el dimarts que ve, el govern i els grups tindran un mes i mig per a negociar els pressupostos definitius. “L'objectiu és arribar a grans acords de ciutat”, ha conclòs Pisarello.

Etiquetas
stats