Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pablo Iglesias: “Serà una bona notícia que Ada Colau pacti amb el PSC”

Pablo Iglesias, Ada Colau i Xavier Domenech en un acte de campanys a L'Hospitalet.

elDiario.es Catalunya

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha donat el seu vistiplau al més que possible pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona. “Serà una bona notícia que Ada Colau pacti amb el PSC”, ha dit Iglesias aquest divendres en una entrevista a 8tv.

El pacte entre Ada Colau i Jaume Collboni sobrevola des de fa setmanes la plaça Sant Jaume de Barcelona. BComú governa en minoria, amb onze regidors de 41, i les aliances amb les altres forces d'esquerres del consistori són una prioritat des del primer dia per tirar endavant els projectes del govern d'Ada Colau. No obstant això, fins ara ERC, PSC i la CUP han donat una de freda i una de calenta al govern municipal en temes econòmics, el turisme o el top manta.

Iglesias ha aplaudit un pacte entre el PSC i BComú, i ha considerat que “quan els socialistes aposten per polítiques progressistes ens podem entendre”, encara que ha lamentat que, a Madrid, de cara a les negociacions d'investidura, els socialistes hagin apostat per Ciutadans.

Així mateix, Iglesias ha defensat el referèndum i ha rebutjat la causa judicial oberta al TSJC per la consulta del 9 de novembre de 2014. “Em sembla una barbaritat que algú es pugui seure a la banqueta per posar urnes”, ha dit en referència a la imputació de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega.

Etiquetas
stats