eldiario.es

9

CATALUNYA

Les universitats públiques catalanes fan pinya per alertar dels "danys irreparables" de futures retallades

Els rectors i els presidents dels consells socials de les universitats envien un manifest al Govern i al Parlament avisant de que no podran suportar més retallades

Les universitats públiques catalanes fan una crida als màxims responsables de la Generalitat perquè aturin l'espiral de retallades a què s'han vist abocades les facultats en els darrers dos anys. En un manifest signat pels rectors i els presidents dels consells socials, agrupats a l'entorn de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), els dirigents dels campus alerten que, de cara als ajustos previstos als pressupostos del 2013, les universitats "no ho podran suportar" sense comprometre "la seva funció de generació i transmissió de coneixement" i la seva "viabilitat".

En el text, els rectors asseguren que entenen les dificultats en què es troba immersa la societat catalan, però recorden que la reducció acumulada què han hagut de fer front "és superior al 20% en termes reals", una retallada "molt superior" a la que han hagut des suportar la resta de serveis públics.

Una vegada més, els representants institucionals de les universitats reivindiquen la "importància de l'economia del coneixement per sortir de la crisi", i reclamen a la Generalitat que aposti per recuperar l'escenari de finançament que estava previst per al 2010, any en que els centres haurien d'haver arribat a rebre el 0,5% del PIB. Actualment, en relació a l'indicador, les universitats catalanes en reben només el 0,38%, una xifra molt inferior a la mitjana de la UE-15 (0,80%), però també a la l'Estat, que hi dedica el 0,53%.

Si la Generalitat segueix per aquesta via, els rectors asseguren que el mal serà "irreparable", perquè es perdrà el "capital humà" que representen "els joves professors i investigadors formats durant els darrers cinc anys".

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha