Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Empresa i treballadors acosten posicions en l'ERO de TV3 i Catalunya Ràdio

Protesta contra l'ERO a TV3 davant de la Generalitat. /ENRIC CATALÀ

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Empresa i representants dels treballadors dels mitjans públics de comunicació apuren les últimes hores de negociació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Una i altra part han acostat posicions, tot i que l'acord segueix penjat d'un fil.

El 30 de juliol era la data final de negociació, sempre que les dues parts no decidissin ampliar aquest període. Davant d'aquesta eventualitat els treballadors van tensar la corda amb una vaga inserida en ple debat. Va començar a les 14 hores i va acabar a les 23 hores. Sigui quin sigui el resultat definitiu, aquest dimecres 31 de juliol s'ha anunciat una vaga a les 12 del migdia que pot servir per decidir noves accions o per ratificar un principi d'acord, si s'aconsegueix. Per això hi han convocades assemblees per decidir si s'accepta un tracte o si es s'endureixen posicions.

A darreres hores de dimarts les posicions s'havien acostat. Per una part, l'empresa, en aquest cas la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a través de PriceWaterhose redueixen les baixes a 205. Inicialment n'eren 213. La idea seria que les reduccions de plantilla es fessin en un període de 2013 a finals de 2016. Els sindicats exigeixen que aquestes baixes siguin totes voluntàries, mentre que l'empresa seria partidària de que la voluntarietat no fos una condició irrenunciable, si no que si no hi hagués prou persones que s'hi apuntessin, hi hauria acomiadaments fins sumar la xifra total. La segona condició seria que les baixes s'apliquessin a les persones que en el període estimat superessin els 61 anys. En aquest sentit, un dels serrells que es negociaven amb més força era fixar els incentius que es posarien sobre la taula per facilitar l'abandó de la feina de les persones implicades. A més, els treballadors voldrien que hi hagués algun tipus de salvaguarda que garantís que allò que s'acordi no pugui tirar-se enrere per canvis legislatius sobrevinguts.

Fonts del comitè d'empresa consultades per CatalunyaPlural han indicat que efectivament es podria aconseguir cobrir les baixes indicades a finals de 2016 si finalment hi hagués acord.

Catalunya Ràdio

La voluntat pactista s'ha vist en l'empresa petita del grup: Catalunya Ràdio. Curiosament la finalització del període de negociació acabava abans que a les emissores radiofòniques. Doncs bé, per acord d'empresa i treballadors s'ha decidit perllongar el temps de consultes a l'espera d'un acord definitiu.

Una condició que també s'ha posat sobre la taula és genèrica però no menys important. Els treballadors voldrien que la Generalitat posés sobre la taula garanties de futur per als mitjans de comunicació públics.

Sigui quin sigui el desenllaç de la negociació els treballadors i el consell d'administració de la CCMA tenen la darrera paraula, cosa que suposaria tornar a la normalitat o anar cap a un enfrontament més dur que el patit fins ara.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats