Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia demana al Tribunal de Comptes que investigui Artur Mas per les despeses del 9-N

Artur Mas, a la seva entrada als jutjats per la causa del 9-N

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia ha presentat un informe aquest divendres davant del Tribunal de Comptes en el qual dóna suport a l'obertura d'una investigació contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs, i les també exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau “per determinar les seves responsabilitats per la despesa de més de 5 milions d'euros en les votacions del 9-N” del 2014.

En una nota enviada per la Fiscalia General de l'Estat, s'informa que el Tribunal de Comptes compta amb un escrit remès per diverses associacions que sol·licita l'obertura d'una investigació comptable en aquest òrgan pel possible ús irregular de diners públics en l'esmentada consulta popular. Entre les entitats denunciants es troben Societat Civil Catalana i l'associació Advocats Catalans per la Constitució.

En el seu informe, el fiscal del Tribunal de Comptes demana a la Comissió de Govern d'aquest òrgan el nomenament d'un delegat instructor.

Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs ja van ser condemnats per la seva participació en el procés participatiu del 9 de novembre de 2014. Sobre els quatre pesen penes d'inhabilitació per ocupar un càrrec públic a més de multes entre els 24.000 i els 36.500 euros.

Etiquetas
stats