Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern descarta un acord sobre les eleccions fins després de festes

Junqueras ofrece a Mas presidir un gobierno de unidad aunque CiU no gane

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

“Seria un bon regal de Nadal”, va dir Oriol Junqueras en referència a la convocatòria d'eleccions anticipades durant una sessió parlamentària. No hi ha hagut regal, i tampoc no el portaran els Reis. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que no hi haurà novetats en relació a un hipotètic avançament electoral fins passades les festes. Ho ha dit el mateix dia en què s'ha conegut, després de la seva publicació al diari Ara, que el president Artur Mas, Junqueras, i les presidentes de ANC i Òmnium es van reunir dissabte passat al Palau de la Generalitat per prosseguir amb la negociació sobre el futur del procés sobiranista.

“Les coses es faran com sempre a Catalunya, a base de grans acords”, ha afirmat Homs en declaracions a la premsa. La reunió de dissabte passat, en què també va participar Josep Maria Vila d'Abadal, de l'Associació de Municipis per la Independència, va ser la tercera cimera entre Mas i Junqueras per acostar les seves respectives posicions.

Mas manté la seva aposta per una llista conjunta amb independents com a condició per convocar els comicis, mentre que el líder d'ERC defensa les candidatures per separat però sota un mateix paraigua i amb un punt del programa compartit sobre la independència. Per ara, i malgrat les bones paraules i somriures dels dos líders en sortir de les reunions, les posicions es troben encara lluny de l'acord. La pressa expressada per Junqueras per convocar els comicis que serveixin per comptar una majoria independentista contrasta amb la fredor mostrada últimament pels quadres de CDC.

ICV insta acabar amb el “mercadeig”

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha instat aquest dilluns a CiU i ERC a finalitzar amb el seu “mercadeig” i fixar d'una vegada per totes quina és la data en què es convoquen uns comicis autonòmics anticipats a Catalunya. “El ciutadà té dret a saber-ho”, ha afirmat Vendrell en roda de premsa, on ha dit que a diferència dels convergents i dels republicans, ICV no planteja els comicis com un substitut de la consulta, ja que els veu com la manera de frenar les retallades i l'increment de les desigualtats.

Per als ecosocialistes, amb el seu “subhasta” CiU i ERC estan portant a Catalunya a un carreró sense sortida, per la qual cosa els ha emplaçat a acabar amb la incertesa que en la seva opinió estan generant i abandonar les seves acusacions recíproques sobre incompliments. “Converteixen els Pressupostos, la llei més important d'un país, en objecte de pur màrqueting, i els empleats públics són els seus ostatges”, ja que encara es manté la incògnita sobre què passarà amb la paga extra que se'ls va suprimir i la fi de les retallades del 15% de la jornada i sou dels interins.

Etiquetas
stats