Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

JxSí respon a la comissió sobre el cas Vidal impulsant-ne una altra sobre l''Operació Catalunya'

Albiol, Camacho i Riera

elDiario.es Catalunya

JxSí impulsa una comissió d'investigació al Parlament sobre l''operació Catalunya', la trama dedicada a fabricar i exagerar casos de corrupció de polítics independentistes des d'instàncies polítiques i policials. El grup que sosté el Govern ha contraatacat així a la pretensió de Ciutadans, PSC i PP de crear una altra comissió sobre el cas Vidal, en què l'exsenador d'ERC va presumir que el Govern cometia il·legalitats per avançar cap a la independència.

El grup ha decidit crear aquesta comissió després de les últimes revelacions del diari Público, que indiquen que l'antiga líder del PP català i secretària primera del Congrés dels Diputats, Alícia Sánchez Camacho, seria una de les impulsores de la 'Operació Catalunya'.

Segons les noves gravacions d'àudio aparegudes, Sánchez Camacho, que al seu dia va ser gravada en una conversa amb Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, hauria estat qui va encarregar aquella gravació d'acord amb el cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, tal i com va publicar eldiario.es.

Junts pel Sí vol que els dos passin pel Parlament català per explicar la seva participació en els fets. I, amb ells, persones com l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, els comissaris José Villarejo i Marcelino Martín Blas, o la pròpia vicepresidenta del Govern centrak, Soraya Sáenz de Santamaría.

Si bé la comissió d'investigació serà impulsada per JxSí, que disposa dels diputats suficients per crear-la pel seu compte, el grup convidarà a unir-s'hi a la CUP i CSQP, segons avança Rac1. Per la seva banda, la comissió del cas Vidal proposada per Ciutadans, PSC i PP també podria tirar endavant en complir amb el requisit de venir avalada per tres grups.

Etiquetas
stats