Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Merkel-Rajoy: V de victòria, no; B de butifarra, sí

Siscu Baiges

El president del Govern espanyol s’ha reunit amb la cancellera alemanya i molts mitjans de comunicació catalans s’han quedat enganxats amb l'enèsima negativa de Rajoy a la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya el proper 9 de novembre i el suport (en veu baixa) de Merkel a aquesta actitud. No cal dir que Twitter es va carregar de seguida d’exabruptes dels independentistes contra ambdós polítics i d’aplaudiments per part dels que són contraris a la secessió.

El tàndem Rajoy-Merkel va venir a dir que de V de Victoria l’11 de setembre, res de res.

Però ambdós van donar una gran bofetada a l’esperança que els catalans (i els espanyols) tenim que s’acabi d’una maleïda vegada la política d’austeritat que tant de mal ens ha fet els darrers anys.

El compromís anunciat per Rajoy davant la seva homòloga alemanya que continuarà amb la política de reformes, ajustos i retallades és molt més terrible que el previsible anunci que no canvia d’actitud pel que fa a acceptar que es faci un referèndum sobre la independència de Catalunya.

També era previsible que Rajoy ens amenacés amb més retallades de la societat del benestar, de la qualitat i de la dignitat de vida de tots nosaltres? Potser. Però se suposava que un cop arribada la recuperació econòmica que ven el govern del PP, canviaria la dinàmica de retallades i austeritat. Fins i tot el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, assumia fa uns dies que cal afluixar la corda de l’austeritat que escanya Europa. I se suposava que Merkel hauria entès, en veure com Alemanya s’estancava en el segon trimestre de l’any, que havia arribat el moment d’arraconar l’obsessió per reduir el dèficit públic i apostar pel creixement i la inversió públiques.

De la cimera Merkel-Rajoy m’han quedat dues sensacions: l’una, que el president espanyol ha canviat austeritat i patiment de la ciutadania que governa per un o dos càrrecs a les institucions europees renovades. L’altre, que massa catalans estan preocupats per la V de la Victòria com a poble del proper dia 11 i no s’adonen que ens han fet una gran B de Butifarra a la nostra qualitat de vida com a persones.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats