eldiario.es

9

CATALUNYA

 • La Guàrdia Civil requisa planxes destinades a imprimir cartells del referèndum

  La Guàrdia Civil ha intervingut en una empresa de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) diverses planxes per imprimir cartells institucionals de suport al referèndum de l'1 d'octubre, així com una altra per fer cartells pel "sí" a la consulta. La quantitat de material intervingut rondaria la tona i mitja de pes.

  Segons ha informat el Ministeri d'Interior, aquesta intervenció duta a terme en el segon dia de campanya a favor del referèndum respon, igual que les desenvolupades ahir, a l'ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional.

  Interior subratlla que és significatiu que s'hagin confiscat en la mateixa empresa, anomenada Zukoy, tant les planxes destinades a l'elaboració de publicitat institucional en suport del referèndum, com la planxa construïda per confeccionar cartells demanant el "sí".


  "A diferència de les actuacions realitzades en el dia d'ahir, avui s'han confiscat les planxes que serveixen de matriu per a l'elaboració d'aquests cartells, de manera que d'aquesta manera s'impossibilita que se segueixi imprimint", ha detallat Interior.

  L'operació continua oberta i no es descarten noves actuacions. Aquest divendres la Guàrdia Civil va intervenir prop de 100.000 cartells de publicitat del referèndum en una nau industrial de l'empresa Marc Martí, vinculada a un publicista que va estar imputat en el cas del Palau de la Música, al barri barceloní del Poblenou.

  Aquests cartells, de mida petita, reproduïen la publicitat que la Generalitat va impulsar després de convocar el referèndum d'independència de l'1 d'octubre, que inclou una fotografies d'una bifurcació d'una línia fèrria amb la pregunta "Vas néixer per decidir, hi renunciaràs?".

  Els agents van trobar en aquesta nau, a més dels cartells amb el logotip de la Generalitat, altres que en els que expressament es convida a votar si. La Guàrdia Civil continua les seves investigacions en diferents emplaçaments a la recerca de material sobre el referèndum.

Sigue el resto del minuto a minuto

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha