Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas s'escuda en les “pràctiques poc netes” d'Interior per justificar l'escorcoll de CDC

Artur Mas al Parlament de Catalunya

Arturo Puente

El president de la Generalitat ha comparegut aquest dimecres al Parlament per, entre altres coses, oferir les seves explicacions sobre l'escorcoll de la seu de CDC decretat el passat divendres pel jutge que investiga el presumpte cobrament de comissions del 3%. Artur Mas ha insinuat que l'operació judicial respon a un pla del Govern central i del ministeri de l'Interior, a través de la fiscalia i de la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de fer un “espectacle” i treure rèdit electoral. “A hores d'ara jo ja no crec en les casualitats”, ha assegurat el president, que ha recordat altres casos “viscuts en primera persona” que han tingut “molta volada i que després s'han quedat en res”.

Artur Mas ha considerat “massa casualitat” que el registre judicial es produís a un mes de les eleccions i el mateix dia que Junts Pel Sí celebrava el seu primer acte multitudinari a Barcelona. Ha esmentat també la firtració de l'operatiu a mitjans de comunicació el dia anterior, la dilació de temps que es va produir durant el registre i la posterior filtració d'un document trobat a l'empresa TEYCO al diari El Mundo com a arguments per sostenir que “aquest Estat de Dret no protegeix alguns drets ”. A més ha revelat que mitjans de comunicació als que s'havia filtrat el registre van informar a CDC que es produiria l'operació.

Després de detallar totes les mesures preses pel Govern en matèria de transparència, de la qual ha tret pit assegurant que Catalunya “és exemple i està a l'avantguarda”, el president ha esgrimit arguments tècnics per descartar que durant l'any investigat, 2009, es poguessin dur a terme pràctiques corruptes. Segons ha explicat Mas, les obres investigades es van efectuar sota el Pla Zapatero, que “no deixava marge d'actuació” a les administracions locals, ja que havien d'adjudicar a l'oferta més barata i estaven fiscalitzades pel Govern central.

Finalment, Mas ha repassat les obres adjudicades per diferents admninistraciones a l'empresa TEYCO, a més de diverses donacions fetes per la constructora als partits, per assegurar que és una empresa que contracta “més amb altres formacions” i “més amb la Generalitat durant els anys del tripartit ”. “Si anem al càlcul del 3%, del qual parla tothom, no quadra ni una xifra”, ha assegurat el president sobre les aportacions rebudes de la constructora en el període de temps investigat.

Etiquetas
stats