Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Ajuntament es compromet a garantir tots els llocs de treball dels socorristes de Barcelona

Treballadors del servei de socorrisme i platges dialogen amb la tinenta d'alcalde Janet Sanz.

elDiario.es Catalunya

Després d'uns dies de tensió l'Ajuntament ha cedit a la petició que feien els treballadors del servei de socorrisme i salvament de les platges de Barcelona: que garanteixi que la nova empresa adjudicatària del servei, Proactiva, mantindrà el personal que feia aquesta tasca fins ara amb la Creu Roja.

La vintena de treballadors que van tancar-se divendres a l’Ajuntament de Barcelona per reivindicar-li que apliqui la subrogació i que, per tant, la nova empresa adjudicatària del servei els mantingui, ha abandonat la tancada aquesta matinada després d'arribar a un acord amb el consistori barceloní.

Tal com demanaven els afectats, fonts municipals asseguren que l'Ajuntament s'ha compromès a garantir tots els llocs de treball i mantenir-ne les condicions laborals. Així, segons asseguren les mateixes fonts, el consistori vetllarà per tal que l’empresa adjudicatària i els treballadors i treballadores arribin a l’acord definitiu “amb la màxima celeritat possible”. Des d’ahir, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz i d’altres membres de l’equip de govern han mantingut “un llarg diàleg amb Proactiva i els treballadors”.

Segons han fet saber fonts municipals “l’Ajuntament agraeix l’actitud plenament col·laboradora de la nova entitat adjudicatària per poder solucionar un problema sobrevingut” i atribueixen el problema a “l’autoexclusió de Creu Roja” perquè va presentar una oferta amb una proposta econòmica que superava el preu de licitació, fet que va provocar que quedés automàticament exclosa perquè no s’adequava a les característiques del concurs públic.

Davant aquesta situació l’Ajuntament ha obert una via de diàleg per trobar una solució als treballadors de manera prioritària malgrat “la dificultat d’obligar legalment a la nova entitat adjudicatària a subrogar personal d’altres empreses”, segons assenyalen.

La temporada mitjana de platges de Barcelona es posarà en marxa el 25 de març, coincidint amb la Setmana Santa, i dilluns se’n farà el llaurat. El servei de salvament i socorrisme també es posa en marxa coincidint amb l’inici de la temporada mitjana de platges. Amb l’objectiu de donar una millor cobertura del servei, el concurs del contracte va sortir per un import de 1.230.000 euros, amb un increment de 154.000 euros.

Etiquetas
stats