Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Núñez i la seva família van tenir durant cinc anys dues societats opaques a les Illes Verges

Josep Lluís Núñez i el seu fill van compartir cel·la en un mòdul de seguretat pel cas Hisenda

elDiario.es Catalunya

Primer va ser Oleguer Pujol Ferrusola, després Demetrio Carceller i aquest divendres s'ha conegut un altre català il·lustre que apareix en els 'papers de Panamà': es tracta del promotor immobiliari i expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez. Segons ha publicat El Confidencial, Núñez va ser el beneficiari, al costat d'altres membres de la seva família, de dues societats instrumentals a les Illes Verges constituïdes pel bufet panameny Mossack Fonseca.

Les societats van estar operatives més de cinc anys: El 2 de febrer de 1999, es van constituir les dues firmes, Marlur Limited i Thelway Investments Inc, totes dues amb el mateix capital, 50.000$, i amb seu a Tórtola, capital del paradís fiscal caribeny de Illes Verges. Les dues societats es van liquidar a finals del 2004, a petició dels clients, segons una carta del bufet panameny.

En un comunicat, el bufet de l'advocat Cristóbal Martell Advocats, que representa Núñez i Navarro, ha assenyalat que “l'estructura societària internacional que en el passat va tenir el Grup, avui extingida, va quedar al corrent de les obligacions formals i materials davant la Hisenda pública espanyola”.

Les dues societats dels Núñez estaven vinculades a dos comptes a Suïssa al banc UBS a Ginebra, de les que es desconeix si van ser regularitzat en l'amnistia fiscal de 2012.

L'any en què van ser creats les societats a les Illes Verges, 1999, també va ser l'any en què va esclatar el cas Hisenda, en què l'expresident del Barça era un dels principals implicats. Núñez va passar 38 dies a la presó el 2014, tot i que la seva condemna era de 15 anys de presó per haver subornat diversos càrrecs de l'Agència Tributària a Barcelona.

Forlán, també en els 'papers de Panamà'

L'exfutbolista de l'Atlètic de Madrid i del Vila-real, Diego Forlán, acompanya Messi a la llista d'astres del futbol que apareixen en els 'papers de Panamà'. Així es desprèn de la documentació inclosa en la filtració a la qual va tenir accés el diari alemany Süddeutsche Zeitung, que va compartir la informació amb el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i 107 mitjans de 76 països.

En el cas del futbolista uruguaià, la documentació panamenya indica que va obrir la societat Rosari Trading Company per gestionar un compte suís a l'HSBC de Ginebra el 2006, quan jugava al Vila-real. En total, Forlán acumulava en dos comptes suïssos 1,4 milions de dòlars el 2007.

Etiquetas
stats