Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

El nou diari 'Jornada' es presenta com “una eina de debat per al conjunt de les esquerres”

Laia Altarriba, directora de Jornada, amb Isabel CLara Simó i Martxelo Otamendi

elDiario.es Catalunya

Neix un nou diari. El rotatiu generalista, que té per nom 'Jornada', s'ha presentat aquesta setmana a Barcelona, València i Palma, i preveu començar a imprimir-se a la tardor com un mitjà sorgit des dels moviments populars i cooperatius, amb redaccions a tots els Països Catalans. El diari, que tindrà versió en paper i digital, estarà dirigit per la periodista Laia Altarriba.

El diari neix com una cooperativa on els socis lectors i els treballadors puguin decidir conjuntament el rumb del projecte. El diari ha iniciat una campanya per captar socis, i a data de 24 de maig ja havia aconseguit aportacions per valor de 100.000 euros.

“La Jornada serà un diari que es miri la realitat des d’una perspectiva crítica, transformadora i feminista, que serveixi d’esperó per avançar cap a l’exercici del dret a l'autodeterminació, que faci d’altaveu a les conseqüències del sistema injust en què vivim, que sigui una eina de debat per al conjunt de les esquerres i que mostri que sí que hi ha alternatives”, asseguren els seus impulsors.

Més d’un centenar de persones van assistir a la presentació del diari aquest dijous a Barcelona. A l'acte hi van intervenir, a més d'Altarriba, el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Giró; l'escriptora Isabel-Clara Simó; i el periodista i director de 'Berria', Martxelo Otamendi.

Les presentacions a València, Barcelona i Palma volen donar el tret de sortida a la campanya de finançament que ha obert el diari 'Jornada' per tal d’assolir un mínim de 200.000 euros, quantitat que els impulsors del rotatiu consideren necessària per a l'arrencada del projecte.

Etiquetas
stats