Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digitall'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

Onze consells per a cuidar-te els peus abans de la marató de València

Corredors a l'eixida d'una competició a València.

0

S’acosta la marató de València, una prova que esperen molts corredors, per a la qual han estat entrenant-se dur i que de segur han estat preparant amb moltíssima il·lusió.

Com a podòloga esportiva a València vull donar-vos uns consells que cal tenir en compte que us ajudaran per a poder córrer la marató en les millors condicions.

Abans de la carrera

És recomanable tallar-se les ungles uns dies abans de la competició a fi d’evitar molèsties, hematomes, ferides, etc. Per als corredors propensos a tenir ungles encarnades o qualsevol altra patologia és recomanable acudir al podòleg uns dies abans de la competició.

En l’aspecte dermatològic, és convenient tenir la pell hidratada perquè estiga com més elàstica millor. Ho aconseguirem tenint una freqüència d’hidratació de la pell en el nostre dia a dia mitjançant una crema específica de peus que penetre adequadament en la pell.

És aconsellable eliminar les dureses, les callositats o hiperceratosis dels peus en els dies previs a la competició, ja que poden ser molestes. D’aquesta manera obtindrem una resposta més bona dels peus als impactes de la carrera.

El dia de la competició:

Utilitzarem calcetins tècnics, de cotó i preferiblement sense costures. La bona tria de calcetins i la utilització de vaselina, sobretot en la zona dels dits i del taló, ajudarà a evitar l’aparició d’escaldadures i bambolles durant la carrera.

La cordada segons el peu que tinguem millorarà la subjecció i el rendiment esportiu.

És recomanable per a triar el calçat optar per unes sabatilles usades, que ja estan adaptades al nostre peu i no utilitzar mai sabatilles noves. Triar un calçat neutre i, en el cas de necessitar alguna modificació per a corregir la xafada, fer-ho mitjançant plantilles personalitzades. Una mala alineació articular pot desencadenar un mal gest que amb el pas del temps genere una patologia tant inferior com superior.

Després de la carrera:

Per a recuperar-se millor és convenient fer massatge als peus, elevar les cames i dur a terme banys d’aigua freda.

Consells biomecànics per al corredor:

El corredor pot patir lesions com la síndrome piramidal, periostitis tibial, fasciïtis plantar, metatarsàlgies, tendinitis patel·lar, sobrecàrregues musculars o dolors a l’esquena, els malucs, els genolls i els turmells. Per a tractar i prevenir les lesions és fonamental acudir al podòleg perquè duga a terme un estudi de la xafada.

L’estudi oferit en una botiga d’esport està només encaminat a orientar-nos sobre el tipus de sabatilla més indicada per a nosaltres, però en cap moment té validesa clínica ni estarà orientat a relacionar la nostra manera de xafar amb una lesió present o futura.

A més, últimament podem veure oferit l’estudi de xafada en ortopèdies. S’ha de saber que el tècnic ortopeda no està qualificat ni tècnicament ni legalment per a emetre cap tipus de diagnòstic ni prescriure cap tipus de plantilla. La seua missió és només fabricar un tractament a partir de les instruccions de la prescripció emesa per un metge podòleg, traumatòleg o rehabilitador.

Cal recordar-vos que el podòleg és l’únic professional capacitat per a fer un diagnòstic i un estudi biomecànic correcte de la xafada. Visita el teu podòleg col·legiat per a descobrir la patologia concreta que pots patir, i que siga ell qui et prescriga un tractament personalitzat.

María Vela, podòloga de Clínica Vela Podología.

Sobre este blog

Nascut a La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) el 1982, he treballat els últims set anys al periòdic Levante-El Mercantil Valenciano, on vaig coordinar les seccions de Política i Economia. Fundador del diari digitall'Informatiu i també redactor en Las Provincias i a l'agència de notícies Colpisa. Vaig ser també president de la Unió de Periodistes Valencians. Sóc periodista sense adjectius.

Etiquetas
stats