Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Smoking Souls guanya els Premis Ovidi 2020 amb tres guardons pel seu disc ‘Translúcid’

Smoking Souls, ani.t, després del lliurament dels premis Ovidi 2020.

elDiariocv

València —

0

El grup Smoking Souls, amb tres premis, han sigut els guanyadors indiscutibles dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià 2020. Al Teatre Calderón d’Alcoi es van lliurar ahir els premis “en un ambient de serenitat i d’alegria continguda” per la necessitat de respectar les mesures contra la pandèmia i en homenatge al 25 aniversari de la mort de l’artista alcoià.

La periodista Amàlia Garrigós va ser l’encarregada de donar el tret de sortida de la celebració amb un “emotiu discurs” en què va recordar el darrer homenatge a l’Ovidi, en aquell mateix teatre, uns mesos abans de la seua mort, i en què també va participar com a presentadora. Hi acudiren Raimon, Pi de la Serra, Joan Manuel Serrat, Al Tall i Lluís Miquel, entre altres.

En aquesta ocasió, a l’escenari del Teatre Calderón set dones, músiques d’Alcoi i comarca, van donar la benvinguda als assistents interpretant l’Homenatge a Teresa, la gran cançó de l’Ovidi dedicada a una dona que va embogir pels efectes de la guerra.

A més dels premis, al llarg de la gala van rebre guardons extraordinaris la Casa Cantonera d’Algemesí, com a exemple de suport a la música en valencià, Francesc Pi de la Serra, per la seua trajectòria, i Jordi Cuixart, premi llibertat d’expressió. També es va recordar la figura d’Isabel-Clara Simó, la gran escriptora filla d’Alcoi i amiga d’Ovidi, que va morir a principis d’aquest 2020.

Ovidi 2020: Tots els premiats

Pel que fa als guardonats en les 17 categories, aquest 2020 els guanyadors van ser Smoking Souls, amb tres premis pel disc Translúcid: millor disc de rock, millor producció i millor disseny amb autoria d’Helga Pérez.

També, van rebre els premis a millor disc de hi hop i electrònica Black Fang per A foc lent (Ànima Records); com a millor disc de mestissatge Espremedors (Halley Supernova) de La Fúmiga; Volem els ponts (Autoedició) d’Atlàntic, com a millor disc de pop; i millor disc de folk Marala per A trenc d’alba (U98 Music). El millor disc de grup revelació el va rebre Tenda pel seu disc homònim i autoeditat Tenda.

El premi a millor lletra va ser per Adéu amic, de Néstor Mir, del treball Un immens infinit continent (Malatesta Records); la millor cançó, Kintsugi de Pau Alabajos, dins del seu disc Les hores mortes (RGB Suports); i el premi a millor videoclip va ser per a Passatgers del grup Gem, amb la direcció de Mònica Llop.

També han estat premiats la millor versió d’Ovidi Montllor, per a Ofèlia, Tot esperant Ulisses; Mands de cel, de VerdCel, com a millor cançó en confinament i millor disc de cançó, per a Mireia Vives i Borja Penalba per Cançons de fer camí (Bureo Músiques).

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats