Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Costes cedeix davant Gandia i acabarà l'extracció d'arenes de la platja abans de la temporada alta

Foto d'arxiu d'extracció d'arena a Gandia.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Gandia ha aconseguit imposar el seu criteri i l'extracció d'arena de la seua platja finalitzarà el 10 de juny, és a dir, abans de la temporada alta turística.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha explicat el resultat de la reunió mantinguda aquest dijous amb representants de la Demarcació de Costes després d'anunciar dilluns passat que el govern municipal emprendria totes les mesures necessàries amb la finalitat d'evitar que l'extracció d'àrids de les platges de Gandia s'allargara fins al 26 de juliol.

“Hem arribat a un acord raonable i que atén les exigències que vaig plantejar públicament” ha declarat la primera autoritat municipal qui ha avançat que el primer dels punts acordats en la trobada ha sigut que els treballs es paralitzen durant els caps de setmana. “No podíem tolerar que, en els dies de major afluència de banyistes, els camions estigueren entrant i eixint de la platja mentre la gent estava prenent el sol o banyant-se, amb el perill i les molèsties que això comportava”.

Durant la compareixença s'ha informat que els treballs d'extracció a la platja nord finalitzaran aquest divendres 27 de maig, es paralitzarà durant el cap de setmana i durant els dies 30 i 31 de maig, dilluns que ve i dimarts, s'ultimaran les tasques de perfilar l'arena i d'endreçar la platja.

Quant a la platja de l'Auir, s'ha avançat que el divendres, 10 de juny, serà l'últim dia d'extracció d'arena. Les obres es detindran durant aqueix cap de setmana i del 13 al 15 de juny s'ultimaran les tasques de perfilar l'arena i d'endreçar la platja. Una data que implica reduir considerablement el primer cronograma que contemplava extracció d'arena fins al 26 de juliol.

Paral·lelament, s'ha acordat amb Costes un reforç de la seguretat en la zona on s'estiga produint l'extracció d'arena, per a evitar perills i salvaguardar la integritat dels usuaris de les nostres platges.

“Hem aconseguit retallar en 46 dies l'extracció d'arena prevista a la platja de l'Auir, i amb això, evitem perjudicar el sector turístic i als usuaris de la platja en plena temporada estival. Ho hem aconseguit amb diàleg però de forma molt ferma, tenint molt clar que la nostra prioritat és Gandia” ha afirmat l'alcalde incidint en la predisposició de la ciutat a ser solidària amb altres municipis, però sempre tenint en compte que Gandia ja està en plena temporada turística, amb tots els serveis operatius i totes les empreses concessionàries en marxa.

Etiquetas
stats