Gandia adjudica el dipòsit de tempestes per acabar amb les inundacions a la platja amb una capacitat d'11.000 metres cúbics

Playa de Gandia.

Gandia ha adjudicat les obres del dipòsit de tempestes del parc Clot de la Mota, a la platja de Gandia, i s'espera que les obres comencen després de finalitzar l'estiu. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que ha comparegut al costat de Dionisio García, conseller delegat de Global Omnium / Aigües de València i vicepresident de l'empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals (AAI). La nova infraestructura contra inundacions ha estat adjudicada a Pavasal per 6,4 milions d'euros, i el termini d'execució seria de 24 mesos a partir del pròxim mes de setembre.

El projecte contempla la construcció d'un dels majors tancs d'aquest tipus de tota la província de València, ja que tindrà una capacitat d'11.000 metres cúbics (l'equivalent al volum d'aigua de tres piscines olímpiques i mitja) de manera que pràcticament doblarà l'anterior dipòsit construït en la plaça de Navarra, que tenia 6.000 metres cúbics de capacitat. Es tracta de l'obra més notable del Pla Director de Clavegueram de Gandia, el qual es va iniciar el 1999.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que amb aquesta actuació "donem solució als problemes històrics d'inundacions que pateix la platja, des del mateix parc fins al final de la platja. Una solució que era demandada per veïns i els sectors de l'hostaleria, comerç i hotels". Es tracta d'una zona que pateix inundacions donada la pendent del terreny, la reduïda grandària dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i el mar, el que dificulta la sortida natural de l'aigua de pluja, entre altres aspectes. A més, aquesta infraestructura evitarà els abocaments d'aigües no tractades en el medi natural en episodis de precipitacions ordinàries.

El projecte no només preveu el dipòsit de tempestes, que anirà soterrat, sinó també una plaça de l'Aigua en una superfície de 7.000 metres quadrats. Aquesta nova esplanada s'espera que es convertisca en un motor d'atracció i de dinamització, transformant aquest lloc en una zona amable per als veïns i visitants. Comptarà amb fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos, a més de zones d'ombra, i instal·lació d'enllumenat, mobiliari i una zona d'equipament juvenil. Només aquesta zona suposarà una inversió de 800.000 euros.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats