Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Gandia llança una nova línia d’ajudes d’habitatge per a persones en situació d’especial vulnerabilitat

Oficina Municipal d'Habitatge de Gandia.

Toni Cuquerella

0

L'Oficina d'Habitatge i Regeneració Urbana, del Departament d'Habitatge i Regeneració Urbana de l'Ajuntament de Gandia, a través de la GVA Vicepresidència 2a, Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha posat en marxa una nova línia d'ajudes per a l'habitatge. La quantia destinada en l'exercici pressupostari de 2022 per a aquestes ajudes serà de 315.936 euros i té com a finalitat establir una solució residencial a les persones en situació d'especial vulnerabilitat. S'emmarca en el Pla Estatal d'Habitatge 2022-2025 i es podrà sol·licitar fins al 2 de gener de l'any vinent.

Tal com estipula la convocatòria, seran considerades beneficiàries d'aquestes ajudes les persones empadronades en Gandia que presenten les següents situacions: víctimes de violència de gènere; de tràfic amb finalitats d'explotació sexual; de violència sexual; desnonades del seu habitatge; sense llar; asilades, refugiades, apàtrides, acolliments al règim de protecció temporal o altres estatuts de protecció subsidiària. A aquestes se sumaran altres requisits necessaris per a accedir a l'obtenció de l'ajuda. L'equip d'atenció primària de serveis socials realitzarà el seguiment de les persones o unitats de convivència beneficiàries a fi d'atendre altres possibles necessitats d'intervenció social.

La quantia total es dividirà en dos percentatges per a efectuar diverses actuacions en matèria d'habitatge. Així doncs, fins a un 30% del total serà destinat a una solució residencial immediata a les persones víctimes de violència de gènere, víctimes de tràfic amb finalitats d'explotació sexual, víctimes de violència sexual, a les persones que hagen patit desnonament del seu habitatge habitual, a les persones sense llar i a altres persones especialment vulnerables. El percentatge restant, 70%, anirà dirigit a qüestions relacionades amb el pagament del lloguer, cessió d'ús o qualsevol règim de gaudi temporal admés en dret en habitatges de titularitat pública o privada o en qualsevol allotjament o dotació residencial.

Entre concessions que contempla l'ajuda en matèria d'habitatge, es podrà concedir una ajuda de fins al 100% de la renda o preu de l'habitatge. Es podrà concedir una altra ajuda de fins a 200 euros al mes per a atendre les despeses de manteniment, assegurances, comunitat, i subministraments bàsics de l'habitatge o solució residencial, inclosos les despeses d'accés a internet, amb el límit del 100% d'aquestes despeses. Les ajudes tindran una duració màxima de dotze mesos i podran ser aplicables, amb caràcter retroactiu, a les despeses reportades durant el període comprés entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de març de 2023.

Etiquetas
stats