Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia denuncia davant el jutjat l’alcaldessa del PP d’Onda per haver contractat personal per duplicat

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester.

Lucas Marco

0

La Fiscalia ha denunciat davant un jutjat de Nules una de les candidates a les primàries del PP de la província de Castelló. El ministeri públic va rebre una denúncia per un presumpte delicte de prevaricació contra l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, arran de la contractació com a funcionàries interines d’unes quantes infermeres escolars en la localitat castellonenca amb un informe jurídic en contra. Després d’obrir diligències d’investigació penal, la fiscal instructora ha remés una denúncia als jutjats de Nules, segons han confirmat a elDiario.es fonts del ministeri públic. 

Ballester, una de les candidates a les primàries del PP de Castelló, va posar en marxa el programa Salut a l’escola, malgrat les objeccions de l’informe jurídic de l’Àrea de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana. La sotsdirectora general de Promoció de la Salut i de Prevenció de la Conselleria de Sanitat va concloure que “no és competència de l’Ajuntament d’Onda la contractació de personal d’Infermeria Escolar”. 

Així doncs, el director general d’Administració Local, dependent de la Presidència de la Generalitat Valenciana, va manifestar que la contractació de les infermeres escolars per part del consistori castellonenc suposa una “duplicitat”. L’informe jurídic del mateix Ajuntament d’Onda va informar desfavorablement de les contractacions “per falta de competència”. 

L’obstinació de l’alcaldessa popular per contractar les infermeres escolars, malgrat els advertiments sobre les duplicitats, es va saldar amb un enfrontament amb la Conselleria d’Educació, a qui va acusar d’haver expulsat les treballadores dels centres escolars d’Onda, cosa que el departament que dirigeix Vicent Marzà va negar. 

Etiquetas
stats