Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Gener i Mox, els grans guanyadors dels Premis Ovidi

Els guardonats dels premis Ovidi Montllor de música en valencià

Moisés Pérez

València —

Carregada de sorpreses i amb el record de l’ocupació del Palau de la Música pel col·lectiu Ovidi Montllor l’any 2005, la desena edició dels veterans premis de música en valencià ha estat especial, tant per la gran presència institucional –hi estaven presents el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera– com pel nivell exigit pel jurat en la designació dels guardons, i que ha comportat que grans favorits per a guanyar s’hagen quedat amb la mel a la boca.

Qui mai no oblidarà aquesta edició serà el grup Gener. Han aconseguit dos guardons, el de millor disc de pop per En temps de llop i el premi a la millor lletra per la cançó “Contrallum”. Tampoc ho farà el grup de rock Mox, que també ha obtingut dos premis: el de millor grup de rock pel seu treball Tuactes i rebomboris i el de millor cançó per “Si el poguera partir (cançó de batre)”, feta conjuntament amb Pep Gimeno, Botifarra.

En la categoria de millor disc de hip-hop i electrònica s’ha imposat Zoo amb la seua obra Temps vénen del sud. Aspencat, que partia com a favorit en aquesta categoria, s’ha endut el premi al millor videoclip, amb “Música naix de la ràbia”. Mara Aranda amb Mare Vostrum ha estat la guanyadora del premi al millor disc de folk.

Amb la cançó “Entrelínies” la cantautora Clara Andrés s’ha imposat en la categoria de millor cançó d’autor i el grup Geografies amb “Primer Incondicional” s’ha emportat el guardó a la millor maqueta. Sofia Hernández amb Nuvolàstic ha aconseguit el premi al millor disseny.

Ximo Puig fou l’encarregat d’entregar a Obrint Pas el premi a la trajectòria, ja anunciat pel col·lectiu Ovidi Montllor, que és qui lliura aquest premi, juntament amb el de suport a la música en llengua pròpia. Aquest últim, tal com s’havia anunciat, ha estat per al portal especialitzat en música en valencià Viasona.

Etiquetas
stats