Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia Nacional considera “fora de lloc” el premi a un líder d’extrema dreta i depurarà responsabilitats

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, en un acte de la Policia Nacional.

Lucas Marco

0

Un premi al líder de l’extrema dreta a València en un acte oficial de la Policia Nacional, organitzat per un inspector en cap pel seu compte i risc i sense coneixement dels seus superiors, ha obligat la institució a eixir al pas. La Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana ha desautoritzat el responsable del polèmic premi atorgat al líder d’España 2000, José Luis Roberto. “La Policia Nacional no reconeix aquest reconeixement”, sosté un comunicat que endossa la responsabilitat de ‘ “acció individual” al responsable de la comissaria de Paterna, l’inspector José Manuel León.

El guardó, en una cerimònia inaugurada per l’alcalde socialista de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha causat perplexitat en les files de Compromís i d’Unides Podem, que han formulat preguntes al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska.

“Els únics premis que reconeixem són les medalles al Mèrit Policial que s’han concedit des de la Direcció General de la Policia”, afig el comunicat de la Prefectura Superior de Policia de València. El guardó, per la contribució del líder ultra en matèria de seguretat ciutadana, també ha causat indignació en la Delegació del Govern, la titular de la qual, la socialista Pilar Bernabé, ha avançat l’obertura d’una investigació interna per part de la Policia Nacional.

Bernabé s’ha vist immersa en plena polèmica pel premi al dirigent d’extrema dreta durant la celebració de la festivitat dels Sants Àngeles Custodis en un acte celebrat en l’edifici Veles e Vents i presidit pel cap superior de Policia a la Comunitat Valenciana, el comissari principal Jorge Manuel Martí.

Els màxims responsables autonòmics de la Policia no entren a valorar el perfil del premiat, històric líder de la ultradreta extraparlamentària. El “reconeixement a la seguretat privada està fora de lloc i és extemporani, ja que aquests esments tenen oficialment un canal i una via reglamentaris a través del Dia de la Seguretat Privada, en què es reconeix el personal de seguretat privada que ha destacat durant l’any”, explica el comunicat de la Prefectura Superior de Policia.

La delegada del Govern també ha limitat la responsabilitat de la iniciativa del premi al responsable de la comissaria de Paterna i ha reiterat que ni tan sols el màxim responsable policial a la Comunitat Valenciana era sabedor del guardó.

“Es reitera novament que és una acció individual del responsable de la Comissaria Local, a qui s’obrirà la informació reservada corresponent per a depurar les responsabilitats en què haja incorregut per la seua falta de seguiment dels conductes reglamentaris establits”, conclou el comunicat.

Etiquetas
stats