Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Descarbonització, digitalització i transformació logística, els ‘projectes tractors’ de la indústria valenciana per als fons europeus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durante la firma de convenio con la industria.

Laura Martínez

0

La Generalitat Valenciana abrigalla 20 projectes d’indústries valencianes per a optar als fons europeus de resiliència. El president autonòmic, Ximo Puig, signava divendres un conveni amb una vintena d’empreses que concorreran a la crida de projectes del Govern central, amb què es preveu moure fins a 5.500 milions d’inversió i generar fins a 60.000 llocs de treball “de qualitat”.

L’executiu autonòmic subscriu el segon conveni amb empreses valencianes per optar als fons Next Generation EU, després d’anunciar l’estratègia valenciana de l’hidrogen verd. Els projectes s’emmarquen en l’anomenat “horitzó 2030” de les línies de finançament europees i podran generar un “efecte arrossegament” en proveïdors i pimes, així com “augmentar la prosperitat social en la vida dels valencians”, segons ha indicat el president.

El cap del Consell té un interés especial perquè la Generalitat Valenciana exercisca d’interlocutor entre les empreses i el Govern central a l’hora de presentar els projectes europeus. En el Palau consideren que, si les indústries i l’executiu van de la mà, es potencia l’atractiu per al ministeri pertinent sobre els projectes com una estratègia valenciana i no com a idees individuals. “La Generalitat i les empreses hem treballat per a estar a punt en l’inici de la mobilització dels fons europeus, sense compassos d’espera ni temps morts, perquè aquest és el temps de la gestió, de l’eficàcia, de l’agilitat”, expressava Puig en la seua intervenció.

Les empreses que subscriuen el conveni són Simplicity Works, Power Electronics, Ford, Stadler, Baleària; Port de València, Vodafone i FiveComm, Jeanologia, S2 Grupo, Zeleros, PLD Space, Arkadia Space, Grupo Dominguis i Repsol, LM Wind Power, ITV Ice Maker, Clave i, VLC Photonics, els clústers de la ceràmica, el tèxtil i el calçat i la CEV. Ací hi ha des d’iniciatives per a digitalitzar les empreses –un dels projectes més demanats per les mercantils– fins a una relocalització de la seua producció, com plantegen des de Jeaonlogia –empresa que fabrica pantalons texans reduint l’impacte ambiental– o el projecte ‘Ecochallenge’, de Simplicity Works juntament amb el clúster del calçat, que planteja “retornar fabricació a Espanya gràcies a l’increment de productivitat en el procés”.

Un altre dels sectors que necessitarà una gran inversió és el ceràmic, la descarbonització del qual s’anticipa costosa i complexa. En el projecte ‘Futurcer’ s’agrupen dues grans patronals del sector, Ascer –Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos– i Anffecc –associació empresarial que reuneix els productors espanyols de frites, esmalts i colors ceràmics– per buscar la “descarbonització del procés productiu a través d’eficiència energètica”.

El president ha destacat alguns projectes, com la fabricació de noves pales eòliques a l’interior de Castelló –que combatria la despoblació–, la transformació dels parcs industrials amb el 5G i la robòtica, i que estendria els seus beneficis en sectors com l’automoció o la logística o la digitalització del sector tèxtil.

Etiquetas
stats