Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Què sabem de l'incendi que ha arrasat un edifici a València

Bombers treballant a l'incendi de l'edifici de Campanar a València.

Toni Cuquerella

1

L'incendi que afecta un edifici a València des de dijous a la vesprada ha requerit un gran desplegament de mitjans. Però, què sabem del que està passant?

Ledifici. Es tracta de dos edificis de 14 i 10 plantes i 138 habitatges que es troben entre les vies del Mestre Rodrigo i Rafael Alberti del barri de Campanar a València. L'edifici va ser construït el 2005, per la promotora Fbex.

La façana, revestida de poliuretà. La façana de l'edifici incendiat a València és revestida de poliuretà, un material inflamable que ha ocasionat la “rapidíssima propagació del foc”, segons la vicepresidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de València.

Origen. Segons fonts oficials, l'avís de l'incendi s'ha produït a les 17.35 hores i el seu origen inicialment s'ha assenyalat en una quarta planta. Alguns vídeos mostren les primeres flames entre els pisos 7 i 8.

Persones ferides. Actualment hi ha atesos 14 ferits dels quals 6 són bombers i la resta civils. Tots han estat distribuïts entre diferents hospitals valencians. Nou són homes d'entre 25 i 57 anys; quatre són dones entre 27 i 81 anys; i un menor de 7 anys. A excepció de dues dones que han estat donades d'alta “in situ”, la resta han estat traslladades a diferents centres hospitalaris de la capital.

Persones afectades. En mode preventiu, s'estan habilitant hotels per acollir les persones afectades pel foc als seus habitatges. La Policia Local de València ha habilitat un telèfon per atendre els familiars de les persones afectades: 690.16.78.30.

Dotacions. El servei d'emergències ha informat que a l'incendi treballen 14 dotacions dels Bombers de València, 4 dotacions del Consorci Provincial de Bombers, 7 SAMU, 2 SVB, un vehicle de múltiples víctimes, dues ambulàncies convencionals, un hospital de campanya i dos equips metges d'atenció primària. A més, hi ha 4 dotacions de la Policia de la Generalitat i la UME ha enviat un element de reconeixement del Tercer Batalló d'Intervenció en Emergències. La Creu Roja ha activat 3 psicòlegs i un monitor d'acompanyament per donar suport a persones afectades.

Fortes ratxes de vent. El vent de ponent que ha bufat durant tot el dia a la ciutat de València ha deixat, en el moment que ha començat l'incendi d'un edifici al barri de Campanar, ratxes d'entre 50 i 60 quilòmetres per hora (km/h ).

Etiquetas
stats