Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
ENCUESTA | El PP agota el impulso de la amnistía y cae su ventaja sobre el PSOE
El Gobierno de Ayuso reclama 400.000 euros a familiares de fallecidos en residencias
OPINIÓN | Si el Supremo lo imputa, el fiscal general debería recordar a Oltra

Suspés d’ocupació quatre mesos un guàrdia civil de l’Aeroport d’Alacant per emborratxar-se en el seu torn

Dos agents de la Guàrdia Civil.

Lucas Marco

0

Armat, absent del seu lloc en hores de faena i amb símptomes d’embriaguesa. Així es va localitzar, l’1 de maig de 2021, un agent de la Guàrdia Civil destinat en el destacament fiscal de la secció de l’Aeroport de la Comandància d’Alacant que havia abandonat el seu lloc de treball. La secció primera de la Sala Militar del Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sanció de quatre mesos de suspensió d’ocupació imposada a l’uniformat com a autor d’una falta molt greu consistent a “prestar servei en estat d’embriaguesa”. L’alt tribunal avala així la decisió del Tribunal Militar Central del 29 de novembre de 2022, recorregut en cassació per la defensa del guàrdia.

L’uniformat, segons l’apartat de fets provats de la sentència, prestava servei en el control sanitari dels passatgers que arribaven a l’Aeroport d’Alacant, en horari de 15 h a 23 h. Tanmateix, cap a les 20 h el cap de torn es va adonar que el seu subordinat s’havia esfumat. Després de buscar-ho “per tota la terminal de l’aeroport” i telefonar-li, van repassar les imatges de les càmeres de seguretat i van confirmar que havia eixit del recinte conduint el seu vehicle particular a les 20.13.

Un ciutadà va avisar al 112 que, al passeig del Rebolledo, hi havia un agent vestit d’uniforme a l’interior del seu vehicle, identificat amb una targeta de Guàrdia Civil Fiscal. Una patrulla de la Policia Local d’Alacant va acudir al lloc a les 21.15 per identificar l’home i retirar-li l’arma reglamentària “per seguretat”. Més tard, hi va acudir una patrulla de l’institut armat, pertanyent al post de Sant Vicent del Raspeig, per fer-se càrrec de l’agent de la seua arma reglamentària.

Fins al lloc on se’l va trobar, van acudir el caporal primer de l’aeroport i un altre agent per fer-se càrrec del subordinat, del seu vehicle particular i de l’arma reglamentària. Una vegada en l’aeroport, van sol·licitar la presència d’un equip de la Guàrdia Civil de Trànsit, que van fer les proves de detecció alcohòlica per aire respirat al begut. L’agent va donar positiu (en una primera prova, a les 22.48, va donar 0,93 mil·ligrams per litre, i a les 23.02, 0,92).

La defensa de l’agent va recórrer contra la sentència del Tribunal Militar Central al·legant que la sanció a imposar havia de ser “com a màxim” de cinc dies de suspensió de funcions. L’advocat de l’Estat, per part seua, recorda que l’uniformat es va absentar de les dependències de l’aeroport mentre prestava servei i sense el permís del seu cap.

Així doncs, la Sala Militar del TS, en una sentència de l’11 d’octubre passat, conclou que va quedar provat “de manera indubtable” que l’agent va incórrer en una falta molt greu consistent a “prestar servei en estat d’embriaguesa”.

Etiquetas
stats