Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell multarà amb fins a 600.000 euros a les plataformes que donen publicitat als apartaments turístics clandestins

El Bus Turístic en la Plaça de la Reina de València amb el Micalet al fons

Carlos Navarro Castelló

València —

Mà dura per a acabar amb l'oferta d'habitatges i apartaments turístics clandestins a la Comunitat Valenciana.

L'Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha impulsat una nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat (actualment en tramitació parlamentària) que arreplega un enduriment de les sancions.

En concret, la normativa estableix que aquelles plataformes digitals com Airbnb i similars que donen publicitat a immobles que no estiguen donats d'alta en el registre d'habitatge turístic de la Generalitat podran ser sancionades amb multes de fins a 600.000 euros, és a dir, una quantia 20 vegades més alta que l'actual.

En el cas dels propietaris dels pisos, se'ls obri un expedient sancionador que es pot paralitzar donant-ho d'alta en l'esmentat registre.

D'aquesta forma, des de l'AVT es continuarà treballant intensament en aquesta lluita contra la competència deslleial i l'intrusisme en el sector turístic.

En aquest moment, estan en procés de resolució algunes de les sancions que des de l'Agència Valenciana de Turisme s'han imposat a diverses plataformes que comercialitzen aquest tipus d'oferta en Internet sense sol·licitar ni publicitar el nombre de registre com a habitatge turístic i que no han adaptat el seu funcionament a aquest requeriment.

En concret, fins al passat mes de març havien sigut set els expedients oberts a sis plataformes de lloguer d'apartaments en Internet a les quals se'ls han imposat sancions per valor de 120.000 euros.

Campanya d'inspecció

Fuentes de l'Agència Valenciana del Turisme han informat que s'ha dut a terme una campanya d'inspecció que ha permès aflorar en el que va d'any 13.613 habitatges turístics clandestins, gràcies al treball de control de l'oferta il·legal i competència deslleial que està fent el govern valencià amb la participació de la policia autonòmica.

De la mateixa manera, han recordat que aquest estiu es va iniciar un projecte pilot en alguns municipis per a comptar amb l'ajuda també de les policies locals, un acord que en 2018 s'estendrà a més zones de la Comunitat Valenciana.

De fet, cal ressaltar que, fins avui, ja s'ha superat el nombre d'altes d'habitatges turístics registrats a la Comunitat Valenciana en tot l'any 2016 en quasi 2.000 habitatges mancant un mes per a finalitzar l'any.

En concret, en 2016 van ser un total d'11.623 nous habitatges turístics de les tres províncies les que es van donar d'alta en el Registre, 5.100 més que les registrades en 2015 (6.493) i tripliplicant les de 2014 (3.799).

Cal destacar que en els últims quatre anys, s'han aconseguit aflorar un total de 35.528 nous habitatges turístics a la Comunitat Valenciana.

Davant aquests resultats, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “la lluita contra l'intrusisme i l'oferta no reglada és una de les nostres prioritats fonamentals, per açò no hem parat de treballar per a supervisar, controlar i verificar el compliment de la normativa turística i el correcte funcionament de les activitats i serveis en aquesta matèria conforme a la normativa turística”.

Etiquetas
stats