Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

'València per l'aire' demana conversions urgents en zona de vianants en els barris per a garantir el distanciament interpersonal

Uns quants contenidors damunt de la vorera obstaculitzen el pas dels vianants a València.

Donada la situació d'emergència excepcional provocada per la crisi de la COVID-19, les autoritats sanitàries han recomanat garantir un distanciament interpersonal d'aproximadament 2 metres, tal com recorden des de la plataforma 'València per l'aire'. “El compliment d'aquestes recomanacions es fa impossible en molts carrers i avingudes de la ciutat”, apunten des d'aquesta iniciativa ciutadana de la qual formen part Ampas, associacions veïnals, ecologistes, col·lectius de salut preventiva i tècnics d'urbanisme, mobilitat, medi ambient i medicina.

La recomanació del Govern d'Espanya d'usar el transport personal en lloc del transport públic, “pot provocar que molts ciutadans opten pel vehicle privat”. Per això, des de la plataforma consideren que aquesta recomanació ha de vindre acompanyada de mesures que afavorisquen, incentiven i prioritzen el desplaçament caminant o amb bicicleta: “Un augment del nombre de vehicles motoritzats als carrers suposaria un augment d'exposició a la contaminació de l'aire, un factor que incrementa la taxa de mortalitat del nou coronavirus, segons els experts”.

Per això, “seguint les iniciatives ja implementades amb èxit en altres ciutats, la plataforma de 'València per l’aire' sol·licita a l'Ajuntament l'estudi i posterior implantació de conversions urgents en zona de vianants blanes en tots els barris de la ciutat per a ”garantir el distanciament interpersonal de dos metres“, així com ampliar l'ample dels carrils de la xarxa ciclista urbana existent amb l'objectiu de ”garantir les recomanacions de distanciament i adequar-lo davant el previsible augment d'usuaris ciclistes“.

Etiquetas
stats